Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

KL Racing Rally Team na Jankovom vŕšku splnil cieľ

Tuesday, 07. 08. 2018 - 17:17, Public relations   

KL Racing Rally Team na Jankovom vŕšku splnil cieľ

Premiérové podujatie na Jankovom vŕšku pre KL Racing Rally Team, ale aj dvojicu jazdcov tímu dopadla presne podľa cieľov, ktoré si pred štartom dali. Nakoniec odchádzal tím z Jankovho vŕšku aj s pohárom za tretie miesto v triede N do dvoch litrov.

 

Pavol Cireň sa divákom v rámci Autopola Jankov vŕšok 2018 predstavil v spolupráci s N-kovým Renaultom Clio. S týmto autom mal už Ciro skúsenosti z tohtoročnej Rally Hustopeče. Jedinou neznámou bola trať medzi Uhrovcom a Jankovým vŕškom.

Tibor Szabosi;c30i3221-9.jpg

„Myslel som, že som tu ešte nikdy nebol, ale opak je pravda. Na tejto trati som už jazdil v rámci poslednej topoľčianskej rally, ale bolo to v opačnom smere a do rýchlostnej skúšky bola zaradená iba časť trate, čiže mi to nebolo nič platné. Navyše trať bola neskutočne šmykľavá a to aj za sucha. Samozrejme som si ju vyskúšal aj za mokra, čo bolo ešte horšie. Napriek tomu sa mi podarilo v sobotu dojazdiť na štvrtom mieste v triede a v nedeľu som si dokonca odniesol domov pohár za tretie miesto, čo ma potešilo. Bol to môj prvý Jankov vŕšok a musím opäť hodnotiť, že preteky automobilov do vrchu sa veľmi líšia od rally súťaží. Tu, ak chce byť jazdec rýchly, musí ísť perfektnú stopu. Preteky na Jankovom vŕšku poslúžili výborne aj ako tréning pred Rally Trebišov, ktorá nás teraz čaká" skonštatoval Pavol Cireň po pretekoch.

Tibor Szabosi;c30i1772-12.jpg

Peter Dobšinský tých premiér mal počas víkendu podstatne viac. Prvou bol jeho premiérový štart za KL Racing Rally Team, druhou vozidlo Honda Civic s ktorým ešte nikdy nejazdil a treťou samotná trať, po ktorej nikdy nešiel. Výsledkom bolo v sobotu šieste miesto v triede N do dvoch litrov, v nedeľu sa mu darilo lepšie a dojazdil na štvrtom mieste v triede.

Tibor Szabosi;c30i7526-11.jpg

No bola to premiéra ako hrom. A navyše ich bolo hneď niekoľko. Čo sa týka trate, tá je fakt nádherná, technická, ale aj poriadne šmykľavá. Auto by som povedal, že je takmer sériové, ale tiež to nebolo zlé. Mám za sebou zase novú skúsenosť, len dúfam, že som nesklamal KL Racing Rally Team a rád by som aj touto formou poďakoval za príležitosť," doplnil Peter Dobšinský.

Tibor Szabosi;c30i8573-13.jpg

Po tejto krátkej kopcovej epizóde sa teraz slovenský KL Racing Rally Team a jeho posádky už môžu naplno venovať príprave na ďalšie kolo Majstrovstiev Slovenska v rally, ktoré odštartuje v Trebišove.

kl-racing-partneri-2018-nove.jpg

KL Racing Rally Team, M. Majláth

Fotogaléria KL Racing Rally Team Jankov vŕšok

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri