Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kimi nebude pretekať za tím Sauber!?

Sunday, 03. 02. 2019 - 09:19, Ľuboš Kašický   

Kimi nebude pretekať za tím Sauber!?

Dnes bola oficiálne potvrdená správa o tom, že tradičný tím Sauber sa od februára 2019 premenuje na Alfa Romeo Racing.

 

Vo formule jeden sa s blížiacim začiatkom sezóny trhá vrece prekvapení. Jedným z nich je oznámenie tímu Sauber F1, že od februára sa tradičný tím, ktorý v F1 funguje od roku 1993, bude po novom volať Alfa Romeo Racing.

sa01-2.jpg

Vlani sme sa stali svedkami vzniku dlhoročného partnerstva medzi Sauberom a značkou Alfa Romeo. Všetkým, ktorí o automobilovom športe niečo vedia bolo jasné, že toto je dôsledok zlej ekonomickej situácie švajčiarskeho tímu a partnerstva s Ferrari. Slávna talianska značka dodáva Sauberu motory už veľa rokov a vzájomná dohoda je výhodná pre obe strany. Prostredníctvom tímu Sauber sa na scénu vrátila slávna historická značka Alfa Romeo a tím sa stane liahňou (druhým tímom, či akadémiou) pre Maranello. A že spolupráca funguje sme sa mohli presvedčiť aj poslednými fúziami. Charles Leclerc bol „červenými“ vyslaný na zbieranie skúseností v tíme Sauber a teraz už môže prejsť do materského tímu k Vettelovi. Na druhej strane Kimi Räikkonen za zásluhy dostal pozvánku do tímu Sauber (dnes už vlastne Alfa Romeo). Nuž a podobne je na tom aj Tono Giovinazzi, ktorý však stále verí, že sa cez Alfu Romeo raz dostane do Ferrari k Leclercovi. (Nechajme ho snívať).

sa04-3.jpg

Aj keď Peter Sauber založil svoj tím Sauber už v roku 1970 (do F1 vstúpili 1993), tak Alfa Romeo je predsalen oveľa väčším menom v histórii autošportu. Na scéne je už viac, ako sto rokov a v novodobej histórii už počas dvoch etáp (1950-1951; 1979-1985) odjazdila 110 veľkých cien, získala dva tituly a desať víťazstiev. Teraz je tu teda znova. A znova môže tím z Hinwillu byť čiernym koňom sezóny. Má skvelých pilotov (Räikkonen, Giovinazzi), skvelý motor Ferrari a dobrý základ v monoposte z minulej sezóny. Okrem názvu sa v tíme nič nemenilo a tak bude veľmi zaujímavé sledovať ich výkony.

sa03-4.jpg

Pozn. : Obrázky sú ešte z minulej sezóny. Nové auto nám predstavia až 18.februára 2019.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri