Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Keskovcom vyšiel Dobšinský kopec na výbornú

Sunday, 29. 07. 2018 - 21:31, Public relations   

Keskovcom vyšiel Dobšinský kopec na výbornú

Tri víťazstvá v triede, jedno druhé a jedno tretie miesto. Taká je bilancia Kesko Racing Teamu po XXXV. Dobšinskom kopci 2018.

 

Spomedzi štvorice jazdcov rožňavského tímu mali diváci možnosť v tohtoročnej sezóne prvýkrát sledovať na trati Revúčana Jozefa „Duda" Krišku. Ten sa predstavil s vozidlom Renault Clio RS Sport Ragnotti, pričom sa po pretekoch tešil z víťazstva v triede N do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;c30i7263-10.jpg

„Po ročnej pauze to dopadlo podstatne lepšie ako som očakával. Výborne som si zajazdil, bola tu perfektná atmosféra a som rád, že počasie vydržalo a nepršalo," zhodnotil v krátkosti Dudo Kriška.

V triede N+2000/Diesel 2WD medzi sebou súťažili Fero Fusko a Kamil Švec na identických vozidlách Seat Leon TDi. Spomedzi nich bol rýchlejší a tak samozrejme bral aj víťazstvo domáci Dobšinčan Fero Fusko.

Tibor Szabosi;c30i9913-13.jpg

„Očakával som dážď, ale nakoniec nás to pekne obišlo a celé preteky sa konali za sucha. Teraz v druhej súťažnej jazde to už trochu šmýkalo, ale nevadí, sme v cieli a víťazstvo sa počíta," povedal Fero Fusko v cieli.

Kamil Švec, Ferov tímový kolega tak bral v Dobšinej druhé miesto v triede N+2000/Diesel 2WD.

„Ja som Dobšinský kopec absolvoval prvýkrát a tak som sa spočiatku trochu hľadal. Už je to dobré a išiel by som znovu, ale v rámci európskeho šampionátu je takýto formát pretekov. Oproti rally je to ale strašne málo. Nevadí, som v cieli, druhé miesto beriem, na Fera, ktorý je tu doma som jednoducho nemal," zhodnotil Kamil Švec.

Tibor Szabosi;c30i0187-17.jpg

Rovnako premiéru na Dobšinskom kopci mal aj David „Dado" Derďák na Škode Fabia. Tento šestnásť ročný mládenec vyhral v triede E1 do 1,4 litra, ale dosiahol aj na tretie miesto medzi Juniormi.

„Urobil som jednu chybu a trochu som škrtol auto o zvodidlo. Mohlo to byť možno v Junioroch o niečo lepšie, ale nevadí. O dva týždne máme ďalšie preteky a ja sa už veľmi teším," doplnil Dado Derďák.

Ako už David naznačil, o dva týždne pokračuje seriál Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku.

Kesko Racing Team, M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri