Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Keskovci na Dobšinský kopec vo štvorici

Friday, 20. 07. 2018 - 15:31, Public relations   

Keskovci na Dobšinský kopec vo štvorici

Dobšinský kopec je pre rožňavský Kesko Racing Team každoročnou kopcovou záležitosťou a to z jednoduchého dôvodu. Dobšiná je vzdialená od Rožňavy iba pár kilometrov a jazdci tímu sem radi chodia. V tomto roku ich uvidíme na trati hneď štyroch.

Novinkou v Kesko Racing Teame bude v rámci tohtoročného XXXV. Dobšinského kopca 2018 Jozef „Dudo" Kriška. Všetkým dobre známy jazdec z Revúcej, ktorého sme pred pár rokmi mohli sledovať pravidelne nielen v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, ale aj na tratiach slovenského rally šampionátu. Na Dobšinskom kopci sa Dudo predstaví v spolupráci s vozidlom Renault Clio.

Tibor Szabosi;c30i0212-11.jpg

Kamil Švec v priebehu predchádzajúceho víkendu si na svoje, ale aj konto brata Erika pripísal víťazstvo v triede 8 v rámci Rally Lubeník. To bolo v spolupráci s vozidlom Honda Civic TypeR, v Dobšinej sa však predstaví, rovnako ako v Ožďanoch so Seatom Leon TDi.

Rovnaké vozidlo bude pilotovať aj rodený Dobšinčan Fero Fusko. Ten mal v rámci Rally Lubeník smolu, keď ho zradil kĺb poloosi na Seate Leon TDi. Ten je dnes už vymenený a auto je naplno pripravené poslúchať Ferove príkazy pri jazde na Dobšinskom kopci.

Tibor Szabosi;c30i6440-9.jpg

Štvrtým jazdcom Kesko Racing Teamu je najmladší jazdec celého štartového pola, iba šestnásť ročný David „Dado" Derďák na Škode Fabia. Ten na Dobšinskom kopci vymení minulo víkendovú úlohu mechanika za jazdca a premiérovo si vyskúša trať o dĺžke 6810 metrov v Dobšinej.

„Náš tím bude reprezentovať štvorica jazdcov. Najskôr bolo v pláne, že sa medzi nimi divákom predstavím aj ja, ale pracovné povinnosti mi to opäť nedovoľujú. S mojim Seatom tak pôjde Kamil Švec. Verím, že našim chlapcom sa podarí preteky zaradené okrem slovenského šampionátu aj do seriálu FIA European Hill Climb Championship zvládnuť bez problémov a urobiť dobrý výsledok. Ja budeme popri práci pozorne sledovať ako sa im darí," povedal manažér Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi.

Tibor Szabosi;c30i0220-11.jpg

Kesko Racing Team, M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri