Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kesko Racing úspešne otvoril sezónu na Slovakia Ringu

Tuesday, 23. 03. 2021 - 13:01, Miroslav Majláth   

Kesko Racing úspešne otvoril sezónu na Slovakia Ringu

Rožňavský Kesko Racing Team počas uplynulého víkendu opäť zamieril na Slovakia Ring. V tomto prípade sa dve posádky tímu zúčastnili úvodného kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2021.

 

Tibor Szabosi;

Podujatie OMV MaxxMotion RALLY SLOVAKIA RING 2021 otvorilo tohtoročnú sezónu slovenského rally šampionátu. Zhodou okolností sa tak stalo na rovnakom mieste kde sa minuloročná sezóna uzatvárala. Rozdielov oproti decembrovému podujatiu bolo hneď niekoľko. V prvom rade to bolo počasie, ktoré bolo nesmierne chladné, pričom chvíľami vykúkalo slniečko, no chvíľami sa obloha zatiahla a fúkal silný vietor. Akousi „čerešničkou na torte“ bolo husté sneženie počas prvého jarného dňa. Ďalšou novinkou bolo, oproti decembru, trochu iné poradie rýchlostných skúšok. Inak sa súťaž konala v podstate podľa osvedčeného scenára.

Tibor Szabosi;

Kamil a Erik Švecovci sa predstavili „neprítomným“ divákom na osvedčenom vozidle Peugeot 208 R2, pričom v priebehu celej súťaže predvádzali výborný výkon. V sobotu brali body v triede 6 za druhé miesto, v nedeľu za prvé, pričom si odviezli domov aj poháre za víťazstvo v triede 6 v rámci súťaže ako celku. K týmto pohárom nakoniec pridali aj ďalšie a to v skupine 2WD za tretie miesto, pričom pred nimi boli iba jazdci s podstatne silnejšími vozidlami.

Tibor Szabosi;ac7i4435-1.jpg

„Plynulou jazdou sme dosiahli dobrý výsledok, pričom si odnášame poháre za víťazstvo v triede 6, ale aj za tretie v skupine 2WD. Navyše sme doviezli do cieľa auto celé, neporušené a musím povedať, že fungovalo bez najmenších problémov. Som naozaj spokojný a to aj napriek tomu, že sa s nami počas celej súťaže poriadne zahrávalo počasie,“ zhodnotil úvodnú rally súťaž sezóny Kamil Švec.

Tibor Szabosi;asr65640.jpg

V prípade Fera Fuska a Dušana Kekeňáka jazdiacim na Seate Leon TDi fungovalo všetko tiež tak ako malo. Posádka si odviezla domov poháre za prvé miesto v triede 12, ako aj plný počet bodov do hodnotenia seriálu.

Tibor Szabosi;asr65639.jpg

„V našom prípade všetko fungovalo a jediné čo nás štvalo bol fakt, že v triede 12, čiže „dieseloch“ sme štartovali sami. Inak súťaž bola dosť náročná nielen pre nás ako posádku, ale zabrať poriadne dostalo aj auto. Ale som rád, že sme tu boli a zabojovali sme,“ doplnil Fero Fusko.

Kesko Racing Team teraz čaká voľný víkend a následne opätovné sťahovanie na Slovakia Ring, kde sa bude konať úvodné podujatie slovenského kopcového šampionátu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri