Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing Team s tretím miestom v poriadne nabitej konkurencii

Thursday, 13. 05. 2021 - 09:47, Miroslav Majláth   

Kesko Racing Team s tretím miestom v poriadne nabitej konkurencii

Tretí pretekársky víkend Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu 2021 nevynechal ani rožňavský Kesko Racing Team. Na Ostrej Lúke pri Zvolene sa predstavil s dvojicou jazdcov.

asr62279.jpg

Trať na Ostrej Lúke netreba jazdcom Kesko Racing Teamu, čiže Kamilovi Švecovi a Ferovi Fuskovi vôbec predstavovať. V rámci kopcových pretekov tu štartovali obaja už niekoľkokrát a tunajšiu trať poznali dokonale.

ac7i3986.jpg

V prípade Kamila Šveca bol štart na podujatí PROFIN CAR Ostrá Lúka 2021 iba druhým štartom v tohtoročnej sezóne. Úspešne totiž spolu s bratom Erikom absolvoval rally podujatie konajúce sa na Slovakia Ringu, v rámci úvodného kola kopcových majstrovstiev sme ho však možnosť sledovať nemali. Napriek tomu, Kamil svoju úlohu zvládol veľmi dobre, pričom výsledkom v oboch pretekárskych dňoch bolo tretie miesto v najobsadenejšej triede 5b.

ac7i3393.jpg

„Naša trieda je čo sa týka počtu jazdcov najobsadenejšia, odštartovalo v nej celkovo štrnásť súťažiacich. To je super, aspoň sa je s kým porovnávať. S týmto našim rally špeciálom je to však proti kopcovým autám dosť problematické. Naše auto je ťažšie a o trochu menej výkonné ako kopcové autá. Napriek tomu sa mi podarilo vybojovať dve tretie miesta, s čím som nadmieru spokojný. Musím povedať, že sa mi jazdilo dobre, aj keď v nedeľu v tréningu som mal jednu dosť veľkú krízu a auto som oprel o zvodidlá. Našťastie to bol iba taký „ťukes“ pri ktorom som autu veľmi neublížil. Ako test pred Rallye Tatry to bolo super,“ skonštatoval po pretekoch Kamil Švec.

asr64678.jpg

Fero Fusko sa predstavil na Ostrej Lúke už tradične s vozidlom Seat Leon TDi. V sobotu dojazdil v triede na deviatom mieste a v nedeľu na siedmom. To nebol najhorší výkon, ak vezmeme v úvahu fakt, že štartoval rovnako ako Kamil v najobsadenejšej triede 5b, proti súperom na podstatne ľahších a výkonnejších vozidlách.

ac7i2828.jpg

„Som rád, že sme už na normálnych kopcových pretekoch. Na Slovakia Ringu, ktorý som rovnako absolvoval som bol totiž v značnej nevýhode oproti konkurencii, čo sa tu na Ostrej Lúke okamžite odrazilo na výsledku. Dobre som sa rozjazdil pre Rallye Tatry a to je podstatné,“ uzavrel debatu Fero Fusko.

asr62092.jpg

Ako už aj samotní jazdci naznačili, ďalším podujatím na ktorom budeme môcť sledovať výkony Kesko Racing Teamu bude rally podujatie v Poprade v dňoch 28. – 30.mája 2021.

Miro Majláth  

asr62783.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri