Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing Team pokračuje na Pezinskej Babe

Wednesday, 04. 07. 2018 - 09:33, Public relations   

Kesko Racing Team pokračuje na Pezinskej Babe

Podujatie Slovakia Baba 2018 odštartuje ôsme a deviate kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2018. V rámci pretekov sa predstaví aj trojica jazdcov rožňavského Kesko Racing Teamu.

Dva vozidlá Seat Leon TDI a jedna Škoda Fabia. Aj tieto vozidlá vo farbách Kesko Racing Teamu budú mať možnosť sledovať diváci už počas nadchádzajúceho víkendu v rámci podujatia Slovakia Baba 2018. Ak vám tento názov napovedá, že sa jedná o preteky na legendárnej Pezinskej Babe, nemýlite sa.

Tibor Szabosi;c50q0825-1.jpg

Novovzniknutá trieda N+2000 Diesel/2WD sa v tomto roku úspešne rozbieha. Vo výsledkoch až doposiaľ figuruje štvorica jazdcov, pričom v rámci Slovakia Baba 2018 sa spomedzi nich predstaví minimálne trojica. Medzi nimi aj líder priebežného poradia, Dobšinčan František Fusko na Seate Leon TDi.

„Ideme bojovať o ďalšie body v rámci triedy N+2000 Diesel/2WD. Štartoval som tu pred dvoma rokmi, no musím povedať, že povrch trate napriek drobným opravám bol v dosť zlom stave. Videl som informáciu o tom, že aj teraz sa na trati niektoré miesta opravujú, tak som zvedavý či to bude lepšie," povedal Fero Fusko.

Tibor Szabosi;c50q2733-1.jpg

S rovnakým vozidlom mu bude na 5100 metrov dlhej trati sekundovať Ján Šustek. V jeho prípade bude tohtoročný štart na Pezinskej Babe premiérou.

„Pezinskú Babu poznám iba spoza volantu civilného auta. Trať je zaujímavá, aké to bude spoza volantu pretekárskeho auta, to uvidím až v sobotu a nedeľu. Sám som zvedavý ako sa mi tu bude dariť," pokračoval v myšlienkach Ján Šustek.

Na trati Slovakia Baba 2018 nebude chýbať ani najmladší člen Kesko Racing Teamu, David Derďák so Škodou Fabia. Keďže Dado začal na kopcoch pretekať až počas tohtoročnej sezóny, aj preňho bude tohtoročná Pezinská Baba novinkou, ktorú ešte nejazdil.

Tibor Szabosi;c50q2622-1.jpg

„Tak ako som už predtým hovoril, tohtoročná sezóna je v mojom prípade zameraná na spoznávanie tratí a auta. Trať na Pezinskej Babe poznám iba z onboardov, ale verím tomu, že ju zvládnem," doplnil Dado Derďák.

Podujatie Slovakia Baba 2018 odštartuje v dňoch 7. - 8.7.2018 ako ôsme a deviate kolo slovenského kopcového šampionátu. Organizátor pre takmer stovku súťažiacich pripravil po oba dva dni najskôr dopoludnia dvojicu tréningových jázd, po ktorých popoludní nasleduje dvojica súťažných, ktoré rozhodnú aj o konečnom poradí pretekov.

Kesko Racing Team, M.Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri