Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing Team a Fero Fusko sa doma veľmi nepovozili

Tuesday, 20. 07. 2021 - 20:07, Miroslav Majláth   

Kesko Racing Team a Fero Fusko sa doma veľmi nepovozili

Už pred pretekmi automobilov do vrchu v Dobšinej sme hovorili, že pre Fera Fuska ako aj pre Kesko Racing Team sú práve tieto kopcové preteky vyslovene domácimi. V tomto roku si ich veľmi neužili.

 

Tibor Szabosi

Dobšinčan Fero Fusko sa na štart v poradí už 37. ročníku Dobšinského kopca postavil so Seatom Leon Tdi vo farbách Kesko Racing Teamu. Pred zrakmi kamarátov, priateľov, známych, či susedov, ktorí pozorne sledovali jeho výkon odjazdil obe sobotňajšie tréningové jazdy bez akýchkoľvek problémov, pričom dosiahnutý čas v druhom tréningu zaznamenal oproti prvému zlepšenie. To bol však iba tréning, kde máloktorý jazdec ide na stodesať percent. Dosiahnuté časy pritom dávali tušiť, že Fero na domácej trati chce zatiahnuť a dosiahnuť na dobrý výsledok.

Tibor Szabosi

Po tom ako Fero dorazil v druhej jazde až do cieľa jeden z jazdcov štartujúcich za ním havaroval, pričom prerazil zvodidlá a nešťastne zasiahol aj traťového komisára. Po okamžitom zásahu záchranárov a lekára boli obaja, čiže jazdec aj traťový komisár transportovaní do nemocnice. Tu po podrobných vyšetreniach lekári našťastie zistili, že nie sú v ohrození života.

Tibor Szabosi

Po tejto nemilej udalosti, ktoré však k motoristickému športu neoddeliteľne patria, vedenie pretekov spoločne so športovými komisármi a bezpečnostným delegátom rozhodli, že XXXVII. Dobšinský kopec 2021 bude ďalšie pokračovanie pretekov zrušené a to z dôvodu bezpečnosti.

Tibor Szabosi

„Mrzí ma, že takáto situácia nastala. Havárií tu každý rok bolo pri pretekoch niekoľko a častokrát sa im nevyhli ani zranenia. Na druhej strane je pravda aj to, že zvodidlá toho už veľa neudržia, sú zastaralé a treba ich vymeniť. Po ceste v priebehu roka prejdú tisícky kamiónov a osobných vozidiel, býva tu aj dosť nehôd, žiaľ je to štátna cesta a na výmenu zvodidiel sa peniaze stále akosi nevedia nájsť. Čo ma dosť trápi je fakt, že či tu po tomto koku ešte niekedy bude Európa a či tu vôbec budú ešte preteky. Dobšinský kopec je spomedzi kopcových podujatí najstaršie na Slovensku a bolo by ho škoda zrušiť. Predsa len seriál FIA European Hill Climb Championship naše mesto za posledných deväť ročníkov poriadne zviditeľnil. Prajem účastníkom havárie rýchle vyzdravenie,“ povedal Fero Fusko.

Tibor Szabosi

Kesko Racing Team a dvojicu jeho súťažných posádok budeme mať možnosť sledovať opäť o tri týždne na podujatí zaradenom do seriálu Majstrovstiev Slovenska v rally 2021, ktoré sa bude konať v poľskom Rzeszowe.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri