Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing sa predstaví s Fuskom a Švecom na Ostrej Lúke

Thursday, 10. 09. 2020 - 09:07, Miroslav Majláth   

Kesko Racing sa predstaví s Fuskom a Švecom na Ostrej Lúke

AZ Car Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu odštartujú svojim druhým víkendom v tomto roku na Ostrej Lúke pri Zvolene. Zoznam prihlásených dopĺňa aj dvojica jazdcov Kesko Racing Teamu.

 

Tibor Szabosi;ac7i6135.jpg

V úvode treba spomenúť, že podľa najnovších predpisov minuloročné skupiny a triedy už nebudú zložené rovnako ako v minulosti. FIA totiž od tohto roku zaviedla pre preteky automobilov do vrhu nový predpis pod názvom Performance Factor. Podľa neho sa už rozdelenie jednotlivých tried nedelí iba podľa objemu motora, ale do hry vstupuje omnoho viac činiteľov, medzi ktoré patria napríklad aj aerodynamické prvky, celková váha a podobne. Pravdu povediac, už v rámci prvého kola slovenského kopcového šampionátu, ktoré sa konalo na Pezinskej Babe, sa ale ukázalo, že nové rozdelenie vozidiel podľa Performance Factoru nie je práve najšťastnejšie riešenie. V niektorých triedach sa totiž niekedy stretli v podstate neporovnateľné vozidlá. My s tým ale nič nenarobíme a tak nám ostáva už iba túto, aj tak veľmi neštandardnú sezónu pretrpieť a snáď v tej nasledujúcej príde opäť k úpravám predpisov.

Tibor Szabosi;ac7i6243.jpg

Poďme však k samotným pretekom na Ostrej Lúke. Na nich sa predstaví vo farbách Kesko Racing Teamu Fero Fusko so Seatom Leon TDi. Fero sa na štart postaví v úlohe úradujúceho slovenského majstra v triede N do dvoch litrov. Podľa nových predpisov by sa mal Fero predstaviť teraz v triede 5b, pričom pri pohľade na jeho súperov by mal bojovať o body v zhruba rovnakej konkurencii ako v minulosti.

Tibor Szabosi;ac7i7315.jpg

Aj v prípade Kamila Šveca to vyzerá tak, že by mal so svojim Peugeotom 208 R2 bojovať o body v triede 5b, čiže rovnakej ako Fero Fusko. Určite bude zaujímavé sledovať vzájomné súboje dvoch tímových kolegov, z ktorých ani jeden nebude chcieť predať svoju kožu lacno.

Tibor Szabosi

Podujatie L Racing Ostrá Lúka 2020 štartuje v dňoch 12. – 13.9.2020. Počas oboch súťažných dní účastníci pretekov absolvujú vždy dopoludnia dvojicu tréningových jázd a popoludní dvojicu súťažných, ktorých súčet časov stanový konečné poradie pretekov. Ako sa na pretekoch darilo dvojici jazdcov Kesko Racing Teamu, o tom vás budeme informovať po víkende.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri