Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing s Ferom Fuskom otvoria tohtoročnú kopcovú sezónu

Tuesday, 30. 03. 2021 - 14:53, Miroslav Majláth   

Kesko Racing s Ferom Fuskom otvoria tohtoročnú kopcovú sezónu

Fero Fusko a Seat Leon TDi smerujú po dvoch týždňoch opäť na Slovakia Ring. V tomto prípade bojovať o body v rámci Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu 2021.

 

Tibor Szabosi;ac7i3602-2.jpg

Po úvodnom podujatí Majstrovstiev Slovenska v rally 2021, ktoré sa rovnako konalo na Slovakia Ringu, teraz odštartuje rožňavský Kesko Racing Team v rámci úvodného kola slovenského kopcového šampionátu. Pred spomínanými dvoma týždňami sa Ferovi a jeho spolujazdcovi Dušanovi Kekeňákovi darilo. V cieli dvojdňovej rally súťaže si prevzali poháre za prvenstvo v triede 12. Preteky automobilov do vrchu sa však počnúc minuloročnou sezónou dosť zmenili, pričom triedy, ako sme ich v minulosti poznali, nahradil Performance Factor, ktorý vozidlá zaraďuje úplne inak. V prípade Fera Fuska a jeho Seatu Leon TDI vypočítaný Performance Factor zaraďuje do triedy 5b.

Tibor Szabosi;ac7i6654-1.jpg

„Pred dvoma týždňami sme sa dobre rozbehli. V prípade pretekov automobilov do vrchu ale budeme absolvovať úplne inú trať, pričom jazdiť sa bude iba po širokej pretekárskej dráhe. Všetci však máme rovnaké podmienky a tým sa musíme prispôsobiť. Dúfam, že sa nám bude dariť aj na týchto pretekoch,“ povedal Fero Fusko.

Tibor Szabosi;ac7i4604-2.jpg

Úvodné kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2021 sa bude konať v dňoch 2. -4.4.2021 na trati o dĺžke 3200 metrov. Pretekári sa v rámci jej zdolávania budú musieť vysporiadať aj s dvanástimi zákrutami. Všetkých čakajú dvojdňové preteky, v rámci ktorých absolvujú vždy dopoludnia trojicu tréningových jázd a následne popoludní zase trojicu súťažných. Čo sa týka klasifikácie, v nej budú zohľadnené vždy dve lepšie súťažné jazdy. Do hodnotenia seriálu bude každý súťažný deň započítavaný bodovo samostatne.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri