Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kesko Racing rozbehne rally sezónu s Fuskom a Šustekom v Levoči

Thursday, 31. 01. 2019 - 15:05, Public relations   

Kesko Racing rozbehne rally sezónu s Fuskom a Šustekom v Levoči

Úvodné podujatie zaradené do seriálu Minirally Cup 2019 využije rožňavský Kesko Racing Team na rozbeh tohtoročnej sezóny. Fanúšikom sa predstaví s dvomi súťažnými posádkami.

Na štart 3. Zimnej Levoče 2019 sa postaví reprezentovať Kesko Racing Team s vozidlom Seat Len TDi jazdec, ktorého slovenským fanúšikom motoristického športu netreba vôbec predstavovať, Dobšinčan Fero Fusko.

„Auto sme vyskúšali už pred dvoma týždňami na jazde zručnosti vo Vlachove. Fungovalo dobre, čo ma teší, dúfam, že tomu tak bude aj počas celej sezóny. Tá bude zložená z rally súťaží a samozrejme aj pretekov automobilov do vrchu, kde by som chcel obhájiť majstrovský titul. Štart spomínaných sezón je však ešte dosť ďaleko, čiže teraz sa budeme sústrediť na Levoču. Verím, že sa poriadne zabavíme,“ povedal Fero Fusko.

Tibor Szabosi;c30i0512-12.jpg

Druhá súťažná posádka Kesko Racing Teamu v Levoči bude novinkou. Tu sa za volantom Seatu Leon TDi predstaví Ján Šustek. Pre Jana to bude rally premiéra za volantom, keďže až doteraz sedával iba na sedadle spolujazdca. Noty v súťažnom vozidle mu bude čítať rovnako nová tvár, Erika Románová.

„Rally som až doteraz vždy absolvoval iba ako spolujazdec. Za volant som sa posadil iba v rámci seriálu pretekov automobilov do vrchu, čiže auto poznám. Je pravda, že som si s ním vyskúšal už aj jazdu na snehu, vo Vlachove, kde sme sa zoznamovali aj s Erikou. Rád by som poďakoval Ďurimu Keszimu, šéfovi Kesko Racing Teamu za možnosť vyskúšať si rally aj z pozície jazdca. Ak bude mať záujem a čas, rád mu túto sedačku požičiam,“ doplnil s úsmevom Jano Šustek.

Michal Bobko;dsc3458-1.jpg

Novovzniknutú situáciu opísal aj už spomínaný Juraj Keszi: „Po dohode v tíme sme Jana povýšili na úroveň jazdca. Chcem totiž aby naše všetky autá absolvovali v nadchádzajúcej sezóne maximálny počet podujatí, či už v rally, ale aj kopcoch. Ja však mám veľmi veľa pracovných povinností, ktorým sa niekedy nedá vyhnúť a tým pádom neviem garantovať moju účasť na podujatiach. Verím, že ma Janko patrične zastúpi. Zohnali sme mu novú spolujazdkyňu a verím, že sa im bude spoločne dariť. Ak mi to povinnosti dovolia, rád si za volant súťažného auta zase sadnem. Uvidíme čo nám prinesie budúcnosť.“

3. Zimná Levoča 2019 štartuje počas 1. – 2.2.2019 v obci Torysky, pričom pre súťažiacich organizátor pripravil štvoricu rýchlostných skúšok na snehu a ľade. Štart prvého meraného úseku je plánovaný na 7:55 hodinu v sobotu 2.2.2019.

Kesko Racing, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri