Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Kesko Racing a sedem pohárov z Oždian

Friday, 15. 06. 2018 - 12:31, Public relations   

Kesko Racing a sedem pohárov z Oždian

Jazdci Kesko Racing Teamu majú za sebou šieste a siedme kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Tie sa konali v rámci podujatia Enipro Oždianske serpentíny 2018.

Trojica jazdcov, dve víťazstvá, ale aj päť druhých miest a jedno štvrté v triede a celkovo sedem pohárov, ktoré budú zdobiť vitrínu Kesko Racing Teamu. Ak k tomu pripočítame jedného predjazdca, ktorý rovnako splnil svoju povinnosť na sto percent, dá sa konštatovať, že Kesko Racing Team má za sebou dobré preteky.

Tibor Szabosi;c50q0234-1.jpg

Dve prvé miesta v triede N+2000/2WD získal v rámci Enipro Oždianske serpentíny 2018 vo svoj prospech Kamil Švec. Ten sa premiérovo predstavil s vozidlom Seat Leon TDi, v ktorom inak sledujeme na rally tratiach šéfa tímu, Ďuriho Kesziho.

„Je to niečo úplne iné ako moja Honda. Tie autá sa dosť ťažko porovnávajú, predsa len jedno má benzínový motor, druhé dieselový. Seat má podstatne vyšší krútiaci moment, netreba ho tak vytáčať ako Hondu, podvozkovo je tiež dobré. Som rád, že mi Ďuri jeho Seat zapožičal, išiel som tak, aby som mu nijako neublížil a doviezol auto celé po oba dva dni do cieľa. Som spokojný a ďakujem za túto možnosť," povedal po pretekoch Kamil Švec.

Dvojicu ocenení za druhé miesto si domov odviezol Fero Fusko, ktorý sa predstavil fanúšikom motoristického športu s rovnakým vozidlom, čiže so Seatom Leon TDi.

Tibor Szabosi;c50q1183-1.jpg

„Máme novú prevodovku a musím povedať, že funguje dobre. V sobotu som si na ňu ešte nevedel úplne zvyknúť, ale večer sme ju doladili a v priebehu nedele to už bolo dobré. Zdá sa mi, že je podstatne presnejšia ako predchádzajúca. Som rád, že sme po oba dva dni dojazdili všetci do cieľa, to bol náš plán," vysvetlil Fero Fusko.

Najmladší člen Kesko Racing Teamu, David Derďák si domov odviezol z Ožďan hneď tri poháre. Dva za pekné umiestnenie v triede E1-1400, kde po oba dva pretekárske dni dosiahol na druhé miesto a jeden za druhé miesto medzi Juniormi. Ak k tomu pripočítame ešte štvrté miesto medzi Juniormi v sobotu, Dado môže byť úplne spokojný.

Tibor Szabosi;c50q9125.jpg

„Pred pretekmi sme urobili nejaké úpravy na mojej Škode Fabia a musím povedať, že motoricky išla lepšie. Stále však ešte dolaďujeme podvozok, hľadáme nejaké nové nastavenie a cestu, kde sa ešte môžem zlepšiť. Chcel by som zvlášť poďakovať Dudovi Kriškovi, ktorý za pomoc a cenné skúsenosti nielen počas týchto pretekov, ale aj v celej sezóne. Som rád, že sa mi na tunajšej trati podarilo dobre zajazdiť," opísal svoje oždianske dobrodružstvo David Derďák.

Okrem už spomínanej trojice jazdcov, ktorá bojovala o body do slovenského kopcového šampionátu sa na trati v Ožďanoch predstavil aj Dušan Švec s Hondou Civic TypeR, ktorú mu zapožičal syn Kamil. Síce nejazdil v hlavnom štartovom poli, ale iba ako predjazdec, svoju úlohu však splnil na sto percent.

Tibor Szabosi;c50q8736-1.jpg

„Mojou úlohou bolo vyskúšať Hondu pred Rally Hustopeče, kde s ňou pôjde Kamil. Všetko funguje, auto zdá sa je pripravené dobre a ja som navyše spokojný, že som mal možnosť po roku opäť sadnúť za volant pretekárskeho auta," doplnil záverom Dušan Švec.

Kesko Racing, M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri