Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Keď sa peklo stane pôžitkom

Tuesday, 07. 08. 2018 - 13:18, Ľuboš Kašický   

Keď sa peklo stane pôžitkom

Nováčikovský tím LAMA RACING s Branislavom Mičkom má za sebou úspešne aj siedme podujatie slovenskej kopcovej sezóny na Jankovom Vŕšku. Talentovaný Dubničan obstál v silnej konkurencii spojeného slovensko-poľského podujatia a upevnil si bronzovú priečku nielen počas pretekov, ale aj v priebežnom poradí Majstrovstiev Slovenska.

„Keď som v piatok ráno štartoval do úvodného meraného tréningu, tak som si vravel, že toto je štart do pekla," priznal sa Braňo Mičko. „Asi tridsať zákrut na necelých štyroch kilometroch (pozn.: 37000 m) je už poriadna dávka. S každou ďalšou jazdou sa mi však trať zdala prívetivejšia. Rešpekt na začiatku sa pomaly zmenil na pôžitok. Zaujímavá technická trať na ktorej som sa veľmi dobre zabával."

Tibor Szabosi;c30i6992-11.jpg

Usporiadatelia z Bánoviec nad Bebravou pripravili znova výborné podujatie, ktoré navyše okorenilo aj tohtoročné pikantné slovenské leto. V sobotu bolo horúco a sucho, no v nedeľu museli pretekári obúvať mokré pneumatiky a posledná súťažná jazda sa kvôli prietrži odložila až na sedemnástu hodinu.

Tibor Szabosi;c30i4854-7.jpg

Už v závere prvej súťažnej jazdy sa znova objavil dážď a začali sa meniť podmienky na trati. „Prvá nedeľňajšia tréningová jazda sa jazdila na mokru. Doteraz som ešte na mokrých gumách štartovať nemusel a bolo to zasa niečo nové," vysvetľuje pilot LAMA RACING tímu, ktorý sa do druhej súťažnej jazdy, na rozdiel od ostatných, rozhodol obuť suché pneumatiky! „Trať postupne obschýnala a ja som sa rozhodol zariskovať. Lietal som z jednej strany na druhú, no došiel som bez jediného škrabanca. Navyše som dokázal zajazdiť lepší čas, ako môj súper v boji o tretie miesto," radoval sa napokon Dubničan.

Tibor Szabosi;c30i3204-6.jpg

Braňo Mičko obsadil na Jankovom Vŕšku po oba súťažné dni tretie miesto v slovenskom „majstráku" a rovnako tretie miesto mu patrí aj poľskom šampionáte, ktorý sa jazdiť súbežne so slovenským. „Bolo to ťažké. Čakal som umiestnenie okolo piateho miesta v silnej konkurencii. O to väčšiu mám radosť z umiestnenia na pódiu. Na druhej strane som si znova uvedomil, koľko ešte toho neviem a koľko skúseností mi ešte chýba. Beriem však túto sezónu stále ako učňovskú a s pokorou sa chcem ďalej učiť. Každý takýto výsledok však len poteší a potvrdí, že som na správnej ceste a že podpora a viera, ktorú do mňa moji blízki a partneri vkladajú sa vracia. Nesmiem preto zabudnúť poďakovať sa všetkým priateľom a známym, ktorí ma prišli povzbudiť. Ešte raz ďakujem. Veľmi ma to potešilo," uzatvára Braňo Mičko svoje hodnotenie siedmeho súťažného víkendu sezóny 2018.

Tibor Szabosi;c30i7066-13.jpg

Tohtoročný slovenský kopcový šampionát je už vo svojej poslednej tretine a pred nami je ôsmy podnik, ktorý sa jazdí o tri týždne v českom Ústí nad Orlicí (24. - 26.augusta). Ani tam dubnický LAMA RACING tím s pretekárom Branislavom Mičkom chýbať nebude.

Ľuboš Kašický

lama-racing-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri