Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Keď sa darí, tak sa darí

Tuesday, 26. 11. 2019 - 19:55, Ľuboš Kašický   

Keď sa darí, tak sa darí

Dve pódiové umiestnenia a jeden vymenený motor. Taká je bilancia posádok popradského tímu TATRY RACING na Auto Show 2019 na Slovakia Ringu.

 

Tri posádky popradského tímu TATRY RACING si prišli na Auto Show na Slovakia Ring užívať. Žiaľ, nepodarilo sa to všetkým. Smolu mala posádka Tomáš Polovka s Danom Turcsanyim, ktorí sa so svojim Seatom Ibiza doslova vytrápili. „Naozaj sme sa tešili, že si zajazdíme, no všetko bolo inak,“ krútil hlavou večne usmiaty Spišiak. „Už na šiestej jazde počas štvrtkových tréningov nám ventil rozbil motor a museli sme ho vymeniť. Nejako sme to stihli do piatku, no ani v piatok sme nemali viacej šťastia. Hneď v prvej jazde som išiel tesne okolo gúm za ktorými boli zvodidlá a chytil som pravú prednú časť. Odnieslo si to ohnuté rameno a tyčka riadenia. Museli nás odtiahnuť. Ešte pred štartom druhej jazdy sme to vymenili a nastúpili znova na štart. V druhej jazde, približne na rovnakom mieste, sa nám zasa odtrhlo spojkové lanko a druhú polovicu meraného úseku sme došli na jednej rýchlosti. Do tretej voľnej jazdy sme už potom ani nenastúpili. Nuž, keď sa darí, tak sa darí.“ Vyzerá to tak, že Polovka s Turcsanyim si smolu za celý tím odniesli sami, keď auto viac opravovali, ako na ňom jazdili. Na tohtoročnú Auto Show určite ešte dlho nezabudnú.

Tibor Szabosi;20191121-102305.jpg

Zvyšné dve posádky tímové posádky si však užili aj za kamarátov zo Spiša. „My sme si to naozaj vychutnali,“ radoval sa Roman Popovič, ktorý štartoval s Dušanom Kekeňákom na Forde Fiesta Proto v Triede 11. „Auto konečne začalo fungovať. Vyskúšal som si na ňom mnoho vecí a výborne som si zajazdil. Po problémoch ktoré sme mali počas sezóny s nastavením sa nám konečne podarilo doladiť auto už na takých 97-98%. Zvyšok už sú len detaily, ktoré nemajú zásadný vplyv na jazdu.“ Romanovi sa podarilo vyjazdiť tretie miesto v Triede 11, hoci drobné problémy sa nevyhli úplne ani jemu. „Na druhej ereske som asi v polovici trate dostal defekt, keď som vchádzal do prvého tunela,“ opisuje situáciu Popovič. „Spodkom som chytil hranu a prišiel defekt vľavo vpredu. Aj napriek tomu som chcel dojazdiť a povedal som si, že to už nepustím. V poslednej pravej zákrute ma to však vynieslo medzi gumy. Stratil som ďalší čas a poškodil nárazník a blatník. Našťastie nič vážne. Škoda, pretože aj napriek týmto problémom som mal čas takmer rovnaký, ako v prvej jazde.“

Tibor Szabosi;c30i5622-19.jpg

Najlepšie z celého tímu TATRY RACING sa darilo zrejúcemu Tomášovi Minarovičovi, ktorého navigovala Lucia Laurincová. Ich Volkswagen Polo Proto vyjazdil v Triede 11 druhé miesto. „Nešlo ani tak o čas, ale poriadne sme si zajazdili. V druhej jazde som bol dokonca asi o trinásť sekúnd rýchlejší ako v tej prvej a s výsledkom som veľmi spokojný. Vo štvrtok bolo ešte trochu mokro, no v piatok to už bolo fajn. Stretli sme sa tam v tíme dobrá partia. Mám radosť, že som sa mohol tejto akcie zúčastniť za tím TATRY RACING a užiť si záver sezóny,“ netajil spokojnosť Bánovčan.

Tibor Szabosi;c30i4306-20.jpg

Spokojný bol aj pohodový šéf tímu, Vlado Chovan. „Znova sa ukázalo, že sme dobrá partia, ktorá si sadla. Nielenže sa naše posádky nestratili vo výsledkoch, ale dobre sme si posedeli, podebatovali a užili celé preteky. Využili sme príležitosť povoziť partnerov, priateľov a kamarátov, čo je rovnako dôležité. Smutný som trochu za Tomáša (Polovku) a Dana, pretože sa viac natrápili na aute, než si užili na trati. No, čo už? Autošport vie byť krutý. Ďakujem chlapcom a všetkým našim partnerom a kamarátom. Ak sa podarí, tak by sme rok 2019 chceli uzavrieť silvestrovským Hungaroringom.“

Tibor Szabosi;asfr4780.jpg

Pozrite si tiež celú našu galériu tímu TATRY RACING.

tatryracing-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri