Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kamiro Racing s Trněným prevetrajú na Šumave Škodu Fabia WRC

Thursday, 25. 04. 2019 - 14:40, Public relations   

Kamiro Racing s Trněným prevetrajú na Šumave Škodu Fabia WRC

Spolu štrnásť rýchlostných skúšok, ale aj stosedemdesiat ostrých kilometrov čaká na účastníkov 54. Rallye Šumava Klatovy 2019. Medzi takmer dvoma stovkami súťažiacich, štartujúcich v rôznych kategóriách, sa predstaví aj slovenský Kamiro Racing Team s posádkou Trněný – Pritzl.

Napriek faktu, že dnes štartové pole rally súťaže ovládajú hlavne vozidlá špecifikácie R5, ešte stále fanúšikovia rally pri tratiach veľakrát čakajú na vozidlá špecifikácie WRC. Tých už je dnes ako šafránu, nie však v prípade Karla Trněného, ktorý po Klatovských tratiach poriadne prevetrá Škodu Fabia WRC. Aby dokázal jazdiť dostatočne rýchle, v tom mu vo vozidle bude diktovať noty Václav Pritzl.

Tibor Szabosi;c30i3773-14.jpg

„Rally Šumava je našou domácou súťažou, veď Venca býva priamo na jednej z rýchlostných skúšok. Táto súťaž nie je veľmi náročná na podvozok súťažných vozidiel a tak sme sa, napriek faktu, že sme v tohtoročnej sezóne stavili na novšiu techniku v podobe Fordu Fiesta R5, rozhodli prevetrať našu „babičku“ Škodu Fabia WRC.  Tomto roku sú v rámci súťaže zaradené aj nové rýchlostné skúšky, ktoré z minulosti nepoznám. O to viac sa na súťaž teším a dúfam, že poriadne potešíme aj divákov,“ vysvetli Karel Trněný.

Tibor Szabosi;c30i4913-9.jpg

Ako sme na začiatku spomínali, na súťažiacich 54. Rallye Šumava Klatovy 2019 čaká dvojdňová súťaž, v rámci ktorej musia zvládnuť trať o celkovej dĺžke vyše 570 kilometrov. V tomto počte je už započítaných aj 14 rýchlostných skúšok v súhrnnej dĺžke viac ako 170 kilometrov. Štart súťaže je plánovaný na piatok (26.4.2019). Po slávnostnom štarte, ktorý sa bude konať od 17:30 hodiny čaká v tento deň účastníkov šesť večerných a nočných rýchlostných skúšok. Na sobotu (27.4.2019) tak ostáva ešte osem ďalších, pričom cieľ súťaže je plánovaný tesne pre 19:00 hodinou.

kamiro-partner-1.jpeg

Kamiro Racing, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri