Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraja Vargu delilo deväť kilometrov od cieľa Baja Espaňa Aragón 2022

Monday, 25. 07. 2022 - 12:19, Miroslav Majláth   

Juraja Vargu delilo deväť kilometrov od cieľa Baja Espaňa Aragón 2022

Neskutočne vysoké teploty, množstvo prachu a poriadne ťažké trate. Taká bola Baja Espaňa Aragón 2022.



MM Photography

Slovák Juraj Varga jazdiaci na Quade Yamaha YFM 700R túto súťaž už v minulosti absolvoval dvakrát. Žiaľ v oboch prípadoch nedokončil, keďže ho zradila technika. V tomto roku preto dúfam, že cieľ uvidí.

MM Photography

Baja Espaňa Aragón 2022 sa konala ako trojetapová súťaž o celkovej dĺžke 1013 kilometrov. V rámci prvej etapy, čiže v piatok 22.7.2022 absolvovali účastníci súťaže 10 km dlhý prológ. Ten zároveň určil aj štartové pozície jednotlivých súťažiacich. Tu Jurajovi po dojazde do cieľa patrilo piate miesto v rámci kategórie FIM Bajas World Cup Quad, čo bol dobrý základ pre druhú etapu.

MM Photography

V nej absolvovali jazdci dve samostatné rýchlostné skúšky. Prvá merala viac ako 222 kilometrov, druhá viac ako 180 kilometrov. Obe ponúkali poriadne ťažký terén, ale aj teploty okolo 40°C, ktoré dávali jazdcom poriadne zabrať. Juraj Varga v prvom meranom úseku dojazdil na treťom mieste. V nasledujúcom úseku svoju pozíciu o jedno miesto vylepšil. To znamenalo, že pred poslednou treťou etapou mu patrilo druhé miesto celkového poradia v rámci  kategórie  FIM Bajas World Cup Quad.

MM Photography

Tretia etapa obsahovala iba jednu rýchlostnú skúšku o dĺžke takmer 160 kilometrov. V nej Juraj začal opäť veľmi sľubne, pričom na štvrtom medzičase mu patrilo štvrté miesto medzi quadmi. Žiaľ, v momente keď do cieľa ostávalo iba 9 kilometrov, motor jeho Yamahy YFM 700R odmietol ďalej spolupracovať.

MM Photography

„Mrzí ma to, ale je to tak. V tretej etape na 151 z celkového počtu 160 kilometrov motor prestal fungovať. Od vytúženého pódia ma tak delilo iba 9 z celkového počtu 1013 kilometrov. Čo sa s ním stalo, to zistíme až doma po jeho rozobraní. Mne asi nie je súdené dojazdiť Baja Aragón až do cieľa. Tri štarty, tri odstúpenia kvôli technike. To je snáď zakliate. Ale napriek odstúpeniu musím povedať, že súťaž bola fakt pekná a mimoriadne náročná. A to nielen traťou, ale aj vysokými, štyridsať stupňovými horúčavami, ktoré na trati vládli. Všetko sa mi však darilo zvládnuť a domov ideme s množstvom dát, ktoré nám určite pomôžu aj pred Marokom, či samotným Dakarom. Ďakujem všetkým partnerom za podporu, ale aj mechanikom za výborne odvedenú robotu a samozrejme aj mojej rodine. Snáď sa to na štvrtýkrát podarí a ja uvidím cieľ Baja Espaňa Aragón,“ zhodnotil Juraj Varga.

MM Photography

Kde, kedy a na ktorej súťaži sa Juraj Varga opstaví opäť na štart v tomto momente nie je jasné. Jedno je však isté, že mesiac november bude pre neho a jeho tím poriadne náročný, keďže najskôr absolvuje súťaž v Maroku a hneď na to v španielskej Andalúzii.

MM Photography

Miro Majláth   



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri