Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga v polovici Rallye du Moroc 2022

Tuesday, 04. 10. 2022 - 18:03, Miroslav Majláth   

Juraj Varga v polovici Rallye du Moroc 2022

Ako sme vás už informovali, jediný slovenský zástupca v kategórii Quad, odštartoval úspešne na podujatí na Rallye du Moroc 2022. Dnes má Juraj za sebou tri etapy a polovicu celej súťaže.

 

Ingine Creators

Tohtoročné podujatie Rallye du Moroc 2022 nezačalo pre Slováka Juraja Vargu dvakrát šťastne. Po úspešne zvládnutom Prológu, označenom ako etapa 1A, nasledovala etapa označená ako 1B. A práve v nej si Juraj vybral poriadnu dávku smoly. Dúfajme len, že to bola jediná smola, ktorá ho na tejto súťaži postihla. Už po pár kilometroch v etape 1B Juraj trafil na trati kameň. Náraz bol taký silný, že nielenže vytrhol rameno riadenia, ale poškodil aj samotný rám štvorkolky. Našťastie Juraj túto nehodu prežil bez zranení. Nasledoval presun do bivaku v Tan Tane, kde mechanici okamžite začali pracovať na oprave. Juraj bol totiž rozhodnutý v súťaži pokračovať a to aj napriek faktu, že v tomto momente na nejaké pekné umiestnenie mohol zabudnúť.

Ingine Creators

„Bol tam na trati jeden kameň, ktorý som zbadal až na poslednú chvíľu a nabehol som naň v plnej rýchlosti. Keď som sa vyškriabal na nohy, videl som že je zle, len som dúfal, že budeme vedieť moju štvorkolku opäť rozchodiť. Samozrejme po oprave ju ešte musel odobriť technik FIM, keďže bol aj pohnutý rám. Všetko sa našťastie podarilo, za čo ďakujem mojim mechanikom a ja som mohol ísť ďalej. Síce už bez nároku na umiestnenie, ale chcel som hlavne vedieť ako stojím v porovnaní so súpermi, keďže sú tu v podstate všetci veľký jazdci z Dakaru,“ opísal nešťastnú prvú etapu Juraj Varga.

Ingine Creators

Po oprave Quadu sa tak Juraj pustil do ďalších súbojov v rámci druhej etapy. Tá smerovala z Tan Tanu do Laâyoune a na súťažiacich čakalo celkovo 436 kilometrov, ale aj 316 ostrých. Juraj tu už nezaváhal a vyjazdil tretie miesto v kategórii Quad.

Ingine Creators

„Po zdarnej oprave a povolení technikom FIM v ďalšej jazde som zase stál na štarte a bol som spokojný. Výsledok je už síce fuč, ale každý kilometer pred Dakarom sa počíta. A ako som už spomínal, bol som hlavne zvedavý ako obstojím v konkurencii najlepších. Proti mne tu totiž bojuje aj minuloročný víťaz Giround, ale aj predminulý Argentínčan Anduchar. Nakoniec som dojazdil na treťom mieste čo ma potešilo. Nebolo to však jednoduché, štartoval som totiž až medzi poslednými a kým som všetkých popredbiehal dostal som poriadne zabrať., keďže v tom prachu je to poriadne náročné a hlavne to dosť zdržuje,“ zhodnotil Juraj Varga po druhej etape.

Ingine Creators

Na dnes pripadla tretia etapa, ktorá bola vlastne takým okruhom okolo bivaku v Laâyoune. Celkovo etapa merala 323 kilometrov, z ktorých rovných 300 kilometrov bolo meraných. Juraj aj tu dokázal, že patrí k najrýchlejším a v cieli mu patrilo druhé miesto v kategórii Quad.

Ingine Creators

„Dnes to bolo z mojej strany lepšie či už výkonovo, ale aj navigačne. V podstate som celú etapu absolvoval bez chýb. Sme však už podstatne južnejšie v Afrike a začína tu byť aj poriadne teplo. Dnes to bolo o nejakých tridsiatich šiestich stupňoch, pričom na trati na nás čakali pieskové duny. Tie boli dosť mäkké a poriadne skosené, takže zase jazdecky náročné. Druhé miesto je pre mňa výborné umiestnenie, je tu naozaj poriadna konkurencia a ja som so svojim výkonom spokojný,“ dodal Juraj Varga po dnešnej tretej etape Rally du Moroc 2022.

Ingine Creators

Do cieľa celej súťaže ostávajú ešte dve etapy. Zajtra je v pláne jedna z najdlhších etáp súťaže smerujúca z Laâyoune do Tan Tanu pričom jej dĺžka je 561 kilometrov a zahrnutých je v nej aj 346 ostrých kilometrov. Ako sa bude Jurajovi Vargovi dariť, o tom vás budeme opäť informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri