Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga štartuje sezónu na Abu Dhabí Desert Challenge 2022

Thursday, 03. 03. 2022 - 18:44, Miroslav Majláth   

Juraj Varga štartuje sezónu na Abu Dhabí Desert Challenge 2022

Podujatie zaradené do svetového šampionátu ako druhé podujatie cross country motocyklov, ale aj automobilov sa nezaobíde bez slovenskej účasti, pričom na štart postaví Juraj Varga.

 

Juraj Varga

Abu Dhabí Desert Challenge 2022 odštartuje v dňoch 4. – 10.3. 2022 ako druhé podujatie seriálu Majstrovstiev sveta v cross country. Samotná súťaž UAE esert Challenge je jednou z najprestížnejších súťaží medzinárodných súťaží cross country  na svete. O vznik tejto súťaže sa pričinil aj nový Prezident FIA Mohammed Ben Sulayem v roku 1991, pričom v priebehu dlhých rokov fungovania privítala súťaž množstvo známych mien zo svetového motoršportu. V duchu tradícií aj tohtoročná trať, v rámci ktorej budú musieť jazdci na motocykloch, či quadoch absolvovať trať o dĺžke 1360 kilometrov.

Juraj Varga

Slovák Juraj Varga, ktorý bude štartovať v kategórii Quad spoločne so svojim tímom dorazil do Dubaja približne pred týždňom. Počas niekoľkých dní sa snažili aklimatizovať, ale nevyhli sa ani prípravám na samotnú súťaž.

Juraj Varga

„Dorazili sme do Dubaja pred týždňom. Samozrejme na aklimatizáciu veľa času nebolo, takmer celé dni nám zabrali prípravy, ale som spokojný, všetko sme stihli a na súťaž sme pripravení. Jediný problém bol v tom, že letecká preprava našej štvorkolky trvala o celé dva dni dlhšie ako bolo plánované. Chceli sme totiž pojazdiť v dunách aspoň štyri až päť dní, no nakoniec z toho boli iba dva. Aj to nám však stačilo na kompletné nastavenie quadu. Navyše som sa aj ja dobre rozjazdil. Mali sme vďaka našim tunajším kamarátom výborné podmienky a tak sme sa rozhodli, že náš quad tu ostane počas celého roku, sú tu totiž výborné podmienky na tréning, čo chceme v budúcnosti využiť. Dnes sme sa už premiestnili z Dubaja do Abu Dhabí, čiže priamo do dejiska súťaže, pripravili depo a zajtra nám začínajú administratívne a technické preberania. Popoludní snáď stihneme aj shakedown a pozajtra je v pláne Prológ. Počasie je zatiaľ výborné, hlásia, že má byť ešte teplejšie,“ opísal úvod pred podujatím Abu Dhabi Desert Challenge 2022 Juraj Varga.

Juraj Varga

Ako už Juraj opísal, samotná súťaž začína zajtrajšími preberaniami a shakedownom. Ako sa bude dariť jedinému slovenskému zástupcovi na spomínanej súťaži, o tom vás budeme pravidelne infomovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri