Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga sa ako prvý Slovák v kategórii Quad predstaví na Rally Dakar 2023

Thursday, 25. 08. 2022 - 18:16, Miroslav Majláth   

Juraj Varga sa ako prvý Slovák v kategórii Quad predstaví na Rally Dakar 2023

Juraj Varga smeruje ako prvý slovenský zástupca v kategórii Quad na Rally Dakar 2023.

 

MM Photography

Od aktuálneho ročníka, čiže Rally Dakar 2023 je podstatne ťažšie sa postaviť na jeho štart. Jazdci po zadaní prihlášky prejdú poriadnym sitom organizátora, ktorý si vyberá iba najlepších z najlepších. A presne týmto poriadne hustým sitom sa podarilo prejsť aj prvému slovenskému zástupcovi v rámci kategórie Quad, Nitranovi Jurajovi Vargovi.

MM Photography

„Som neskutočne šťastný, že sa nám to podarilo. Už v minulom roku som si vyjazdil kvalifikáciu na Dakar, keď som úspešne absolvoval Rally Du Maroc, no nakoniec som na Dakar nešiel. Počkal som si na novú techniku s ktorou v tomto roku jazdím a nazbieral kopu ďalších skúseností. Na Rally Dakar 2023 vybral organizátor iba dvadsať jazdcov na Quadoch a ja som naozaj nesmierne rád, že sa mi medzi túto dvadsiatku najlepších svetových jazdcov podarilo dostať,“ povedal šťastný Juraj Varga.

MM Photography

Rally Dakar 2023 sa bude konať v Saudskej Arábii v dňoch 31.12.2022 – 15.1.2023.  Účastníkov počas súťaže čaká štrnásť veľmi náročných etáp so štartom na plážach červeného mora. Trať podujatia bude najskôr smerovať do severozápadných horských oblastí Saudskej Arábie a následne sa stočí juhovýchodným smerom cez neskutočne vysoké pieskové duny saudskoarabskej púšte s cieľom v meste Dammam na brehu Arabského zálivu. Pri pohľade na mapu trate sa už teraz zdá, že Rally Dakar 2023 bude azda najťažšou súťažou aká sa tu kedy konala.

MM Photography

Veríme, že sa prvému a jedinému zástupcovi Slovenska v kategórii Quad bude na Rally Dakar 2023 dariť a dojazdí celú súťaž bez problémov až do cieľa. My sa budeme snažiť prinášať vám každý deň najaktuálnejšie informácie.

MM Photography

Ešte pred Rally Dakar čakajú však Juraja Vargu dve svetové podujatia, ktoré sa pri svojej náročnosti „púštnemu dobrodružstvu“ ako sa niekedy Rally Dakar nazýva určite budú veľmi podobať. Všetko sa udeje v mesiaci október, keď sa Juraj zúčastní podujatia v Maroku a následne v španielskej Andalúzii. Aj z týchto podujatí vám budeme prinášať pravidelné informácie.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri