Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga odštartoval ďalší ročník Rallye du Moroc

Saturday, 01. 10. 2022 - 17:39, Miroslav Majláth   

Juraj Varga odštartoval ďalší ročník Rallye du Moroc

Jediný slovenský zástupca v kategórii Quad po roku práve odštartoval v rámci Rallye du Moroc 2022. Túto súťaž už pred rokom úspešne absolvoval.

 

Ingine Creators

Mohlo by sa zdať, že Juraj už presne vie čo ho ho v Maroku čaká. Opak je však pravda, keďže vlaňajšia súťaž bola situovaná na juhovýchode krajiny v okolí mesta Zagora. Trate Rallye du Moroc 2022 sú však situované na juhozápade krajiny a jej centrami budú mestá Agadir, Tan Tan a Laâyoune. Samotné etapy pritom smerujú nielen v okolí pobrežia Atlantického oceánu, ale zabiehajú aj hlboko do vnútrozemia, kde súťažiacich budú čakať nesmierne ťažké podmienky vrátane vysokých pieskových dún.

Ingine Creators

Samotné podujatie štartuje v dňoch 30.9. – 6.10.2022, pričom počas úvodného dňa súťaže všetkých účastníkov čaká tradičné administratívne a technické preberanie. Následne 1.10.2022 je v etapa 1A, ktorej dĺžka je päťdesiatosem kilometrov. V rámci nej absolvujú súťažiaci aj deväť kilometrov dlhý Prológ, ktorého výsledky zároveň určia aj poradie štartu do ďalšej etapy. Tá ďalšia, ako aj všetky ostatné, ktoré sa budú konať v dňoch 2. – 6.10.2022 už budú skutočne náročné, pričom ich celkové dĺžky budú od tristodvadsaťdva až do päťstošesťdesiatpäť kilometrov. Štart, ako aj cieľ Rallye du Moroc 2022 budú v meste Agadir.

Ingine Creators

Juraj Varga ešte pred štartom súťaže absolvoval test (shakedown), ktorý pre všetkých účastníkov pripravil organizátor. Tu doladil posledné nastavenia jeho Yamahy YFM 700R, ale aj vyskúšal elektronický roadbook. Ten je najväčšou novinkou pre jazdcov v kategórii Quad, pričom od tejto súťaže ho budú používať na všetkých ďalších súťažiach. Papierový ostáva už iba pre kategóriu motocykle. Tento roadbook však dostali jazdci kategórie Quad až v Maroku, čiže sú všetci zvedaví ako bude fungovať v ostrých etapách.

Ingine Creators

„Je pravda, že nikto z nás netuší ako bude roadbook fungovať hlavne na ostrom slnku a aká bude jeho viditeľnosť. Na shakedowne sme najazdili okolo sto kilometrov, všetko funguje ako má a počasie je zatiaľ ideálne v rozmedzí dvadsaťsedem až tridsať stupňov. Je to super, lebo keď si spomeniem aké to bolo minulý rok v Zagore, tak je to veľký rozdiel. Tam sme sa išli všetci doslova uvariť,“ vysvetli Juraj Varga.

Ingine Creators


Po shakedowne a spomínaných preberaniach Juraja Vargu čakal v piatok slávnostný štart a Prológ. Ten Juraj zvládol v pohodovom tempe, pričom na výsledok veľmi netlačil, predsa len to bol iba Prológ. Na druhej strane išiel dostatočne rýchle na to,  aby z toho bola dosť dobrá štartová pozícia na zajtra. Výsledkom nakoniec bolo siedme miesto v kategórii Quad.

Ingine Creators

„Prológ za nami, celý sa jazdil na pieskových kľukatých cestách. Snažil som sa ísť nie veľmi na hrane, ale zase tak aby som dosiahol dobrú štartovú pozíciu čo sa mi aj podarilo. Zajtra už Rallye du Moroc 2022 začína natvrdo,“ doplnil Juraj Varga po Prológu.

rallyemaroc.com

Ako už Juraj spomínal, od zajtra začína súťaž naplno prvou dlhou etapou. V nej čaká účastníkov podujatia presun z mesta Agadir do mesta Tan Tan. Celková dĺžka etapy je päťstošesťdesiatdva, pričom v tomto počte je zároveň započítaných aj tristodvadsaťdva meraných kilometrov. Ako sa bude Jurajovi Vargovi dariť, o tom vás budeme opäť informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri