Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga druhý v Andalúzii, ale aj na svete

Monday, 24. 10. 2022 - 15:20, Miroslav Majláth   

Juraj Varga druhý v Andalúzii, ale aj na svete

Posledné podujatie zaradené do svetového pohára Cross Country dojazdil Slovák Juraj Varga na výbornom druhom mieste. Zároveň mu však patrí druhé miesto aj na svete za sezónu 2022.

 

Ingine Creators

Predposledná a posledná etapa Rally Andalucia 2022 vyšla Jurajovi presne podľa predstáv. V predposlednej vybojoval druhé miesto v kategórii Quad a tú poslednú bol dokonca najrýchlejší.

Ingine Creators

„Predposledná etapa mi vyšlo, jazdilo sa mi výborne a v cieli z toho bolo druhé miesto medzi štvorkolkármi. Snažil som sa poriadne tlačiť, lebo som vedel, že tu sa bude rozhodovať. Podarilo sa aj ja som spokojný. Pred poslednou etapou tak bol rozdiel medzi mnou a Wisniewskim iba jedna minúta. Keďže štartoval dve minúty predo mnou, vedel som, že ho musím dobehnúť a v tom momente je druhé miesto moje. To sa podarilo asi na štyridsiatom kilometri, kde som ho predbehol a v tomto poradí sme dojazdili až do cieľa. Máme druhé miesto na Andalucia Rally 2022. Som spokojný, strata na prvého Girouda bola trinásť minút, ale on je predsa víťaz Dakaru. Som rád, že som sa mohol s touto dvojicou porovnať,“ zhodnotil v cieli Juraj Varga.

Ingine Creators

Okrem druhej priečky na Andalucia Rally 2022 vybojoval Juraj Varga aj druhé miesto v rámci svetového pohára v Cross Country v kategórii Quad v sezóne 2022.

Ingine Creators

„Snažil som sa, ale Giroud, ktorý svetový pohár vyhral, bral víťazstvo a dvojnásobný počet bodov na Dakare, kde som ja nebol. Ja som sa zúčastnil síce všetkých ostatných podujatí, žiaľ nestačilo to. Napriek tomu som nesmierne šťastný. Bola to fantastická sezóna, štartovali sme na troch kontinentoch, na najrôznejších povrchoch, v piesku a pieskových dunách, na púšti, v lesoch, prechádzali sme pri našich súťažiach hory, no proste zažili sme všetko čo sme mohli. Chýbal už iba sneh. Bola to pre mňa fantastická príprava na Rally Dakar 2023 a myslím si že stála za to, ja sa cítim pripravený. Teraz nám ostáva už iba naplno sa sústrediť na Dakar. Treba kompletne prezrieť motorku a pripraviť všetky veci, už o mesiac naloďujeme kontajner, takže času veľa neostáva. Rád by som aj touto cestou poďakoval všetkým partnerom za podporu, celému tímu a mechanikom rovnako a hlavne rodine za trpezlivosť. Tento rok sme boli naozaj na cestách viac ako dosť. Po Dakare im to všetkým skúsime nejako vynahradiť,“ doplnil Juraj Varga.

Varga Motorsport Team

Tak ako Juraj povedal, teraz celý tím čaká cesta domov a príprava na Rally Dakar 2023. Táto najslávnejšia súťaž na svete odštartuje v dňoch 31-12-2022 – 15.1.2023. Samozrejme o dakarskom dobrodružstve jediného Slováka v kategórii Quad, Juraja Vargu vás budeme podrobne informovať.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri