Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jozef Béreš mladší ovládol Jankov vŕšok

Wednesday, 02. 08. 2017 - 21:16, Public relations   

Jozef Béreš mladší ovládol Jankov vŕšok

Slovenský kopcový šampionát pokračoval podujatím AUTOPOLA Jankov vŕšok 2017. Medzi štartujúcimi, v rámci desiateho a jedenásteho kola šampionátu nechýbal ani Slovak National Hill Climb Team.

 

Tibor Szabosi;asf-2876.jpg

Takmer stovka štartujúcich zo štyroch európskych krajín, dva samostatne bodované dni, spolu osem jázd, rozdelené v každom dni na dve tréningové a dve súťažné, ale aj boje o body v rámci seriálu FIA Zone Central European, slovenských a poľských majstrovstiev. Toto všetko čakalo na jazdcov v rámci víkendového podujatia na Jankovom vŕšku.

Tibor Szabosi;c30i1037-7.jpg

Spomedzi všetkých zúčastnených sa zdolať trať o dĺžke tritisícsedemsto metrov s dvadsiatimi siedmymi zákrutami a dvestopäťdesiat metrové prevýšenie podarilo zdolať najrýchlejšie Jozefovi Bérešovi mladšiemu na monoposte Tatuus, ktorý našiel premožiteľa iba v poslednej nedeľnej jazde, aj to iba o 149 tisícin sekundy. Napriek tomu zaslúžene vyhral po oba dva dni nielen v absolútnom poradí, ale aj v rámci FIA CEZ, slovenských a poľských majstrovstvách.

Tibor Szabosi;c30i0291-9.jpg

Rovnako výborne sa na trati na Jankovom vŕšku darilo aj ostatným členom Slovak National Hill Climb Teamu, pričom víťazné body si odviezol domov aj Peter Ambrúz, ktorý bojoval s vozidlom Vauxhall Vectra ST v triede E1 do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;c30i1826-6.jpg

Len o málinko horšie dopadol Peter Florek a jeho Mitsubishi Lancer EVO IX, ktorému po oba dva dni patrilo druhé miesto v skupine N, ale aj triede N nad dva litre. Zároveň si Peter odviezol aj body za druhé miesto v zóne. Spokojný bol aj Marek Foldi, ktorého konečne poslúchal Seat Leon Supercopa, pričom po oba dva dni mu patrila štvrtá priečka v triede E1 nad dav litre s jednou poháňanou nápravou.

Tibor Szabosi;c30i2209-12.jpg

Posledným jazdcom v plechových vozidlách, čiže kategórii I. spomedzi jazdcov Slovak National Hill Climb Team, ktorý na Jankovom vŕšku bojoval, bol Peter Kacvinský. Ten si odviezol ocenenia za jedno prvé a jedno druhé miesto v triede N do dvoch litrov. Medzi formulami bojoval o body aj Denis Suja. Toho síce v sobotu trochu potrápila technika, v nedeľu si však všetko vynahradil.

Tibor Szabosi;c30i7884-7.jpg

Okrem už spomínaných jazdcov, bojovali ešte dvaja jazdci bratislavského tímu medzi Historikmi. Spomedzi nich sa na Jankovom vŕšku o niečo viac darilo Milošovi Zmeškalovi. V sobotu totiž doviezol formulu Ralt na treťom mieste absolútneho poradia a druhom v triede, v nedeľu sa mu podarilo preteky v rámci Historikov vyhrať hneď v dvoch seriáloch, čiže FIA CEZ, ale aj na Slovensku.

Tibor Szabosi;asf-2571-1.jpg

Miro Čiliak v sobotu dojazdil na druhom mieste absolútne a s víťazstvom v triede, v nedeľu po drobnej poruche stratil v prvej jazde veľa drahocenného času, čiže v absolútnom poradí to bolo až piate miesto. Svoju triedu však Miro vyhral ako v zóne, tak aj na Slovensku. Napriek už štyri týždne nekončiacej šnúre, pokračuje Slovak National Hill Climb Team v pretekoch aj počas nadchádzajúceho víkendu, teraz pre istotu v bosnianskom Cazine. Ale o tom až v nasledujúcej správe.

Tibor Szabosi;c30i9981-6.jpg

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri