Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jirka Ošmera si nadmieru užil FIA Masters Hill Climb v Braga

Wednesday, 13. 10. 2021 - 19:17, Miroslav Majláth   

Jirka Ošmera si nadmieru užil FIA Masters Hill Climb v Braga

Portugalské mesto Braga privítalo výberový európsky šampionát FIA Maters Hill Climb 2021. V rámci českej reprezentácie sa podujatia zúčastnil aj Jiří Ošmera.

 

Tibor Szabosi

„Hneď v úvode musím povedať, že na takomto podujatí som ešte nebol. V Brage sa stretli vybraní majstri jednotlivých európskych krajín vrátane Anglicka, ktorí spolu bojovali na identickej trati nielen ako jednotlivci, ale každá krajina nominovala štvoricu jazdcov, ktorí bojovali aj v rámci Nations Cupu. Musím povedať, že FIA Masters Hill Climb 2021 bolo podujatie na najvyššej úrovni a nikdy som nič podobné nezažil,“ povedal úvodom Jiří Ošmera.

Tibor Szabosi

Špičková úroveň organizácie, nádherné počasie, ale aj množstvo príjemne naladených ľudí a krásna príroda. To bola tohtoročná Braga, ktorá sa vlastne z dôvodu pandémie uskutočnila až o rok neskôr. Ako už Jirko spomínal, na podujatí odštartovali najlepší z najlepších kopcových jazdcov z celej Európy a to nielen v  individuálnych pretekoch jednotlivcov, kde každý išiel za seba, rovnako ako tomu je aj na ostatých kopcových pretekoch v normálnej sezóne, ale konal sa tu aj Nations Cup, čiže preteky jednotlivých európskych krajín. A práve tu Jiří Ošmera reprezentoval Českú republiku. Samotná súťaž Nations Cup bola založená na princípe zajazdiť na danej trati v dvoch jazdách z troch čo možno najidentickejšie časy.

Tibor Szabosi

„Pravdu povediac, v Nations Cupe sa nám veľmi nedarilo, nejako sme sa nevedeli zosúladiť. Vrátil by som sa však trochu k samotnému podujatiu. To bolo pripravené naozaj na úrovni svetového šampionátu, čo napriek faktu, že zastúpenie mali iba európske krajiny aj svetovým podujatím bolo. V pretekoch automobilov do vrchu totiž majstrovstvá sveta neexistujú a najvyššou súťažou je európsky kopcový šampionát. Mne osobne bolo veľkou poctou zúčastniť sa takéhoto skvelého podujatia a reprezentovať Českú republiku, na čo som nielen hrdý, ale táto pocta zároveň aj zaväzuje,“ vysvetlil Jiří Ošmera, ktorému na trati robilo spoločnosť vozidlo Volkswagen Scirocco vo farbách Pfeifer Motorsport.

Tibor Szabosi

Keďže preteky v Brage boli poslednými tohtoročnými pre Jirku Ošmeru, zaujímali nás plány na budúcoročnú sezónu.

Tibor Szabosi

„Skôr ako sa dostanem ku plánom ešte musím povedať, že v Brage som si neskutočne dobre zajazdil. Bola to dobrá bodka za sezónou a zároveň už aj prípava na sezónu 2022. Po tohtoročnej sezóne, kde som sa stal vicemajstrom v skupine 4 v Čechách, pričom v seriáli FIA European Hill Climb Championship 2021 som dojazdil na treťom mieste v skupine 4, kde som bol zároveň aj najrýchlejším českým jazdcom, som dojazdil aj celkovo na ôsmom mieste v absolútnom poradí kategórie 1 a aj tu som bol najrýchlejším Čechom v Európe, musím iba konštatovať, že som nadmieru spokojný. V budúcoročnej sezóne sa chcem opäť zúčastniť seriálu FIA EHCC, ale aj našich českých domácich majstrovstiev a samozrejme aj slovenských. Dúfam iba, že sezóna bude už normálna a všetky podujatia sa uskutočnia tak ako majú. Záverom by som ešte chcel poďakovať partnerom tímu, rodine a všetkým čo ma podporujú,“ uzavrel rozprávanie Jiří Ošmera.4

asr68532-1.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri