Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jiří Ošmera úspešne zvládol dve európske podujatia v Portugalsku a Španielsku

Tuesday, 17. 05. 2022 - 22:01, Miroslav Majláth   

Jiří Ošmera úspešne zvládol dve európske podujatia v Portugalsku a Španielsku

Brnenský jazdec Jiří Ošmera absolvoval v priebehu dvoch víkendov dvojicu podujatí zaradených do seriálu FIA European Hill Climb Championship, pričom vybojoval jedno druhé a jedno tretie miesto v triede.

 

Tibor Szabosi;asr60412-4.jpg

Portugalské a Španielske podujatia zaradené do seriálu FIA EHC sa konajú každoročne hneď po sebe. V tomto roku ako prvé odštartovalo podujatie Rampa da Falperra v Portugalsku. Napriek tomu, že na tomto podujatí Jirko ešte neštartoval, prostredie pre neho vôbec nebolo nové.

Pfeifer motorsport

„Prostredie pre mňa nebolo vôbec nové, keďže som sa na jeseň minulého roku zúčastnil podujatia Hill Climb Masters, ktoré sa konalo v meste Braga, kde sú situované aj preteky Rampa da Falperra. Trať bola vtedy skrátená, takže som ju nepoznal celú, ale musí povedať, že je veľmi pekná a poriadne náročná. Počasie sa vydarilo, bolo pekne a horúco, čo nám vyhovovalo. S druhým miestom v skupine 4 som spokojný,“ povedal po absolvovaní portugalských pretekov Jiří Ošmera.

Tibor Szabosi;asr69220-3.jpg

Po pretekoch, ktoré sa konali počas prvého májového víkendu nasledoval okamžite presun do Španielska. Tu sa konalo tretie kolo seriálu FIA EHC 2022 pod názvom Subida al Fito. Tunajšia trať bola pre Jirku Ošmeru veľkou neznámou, keďže tu nikdy predtým neštartoval.

Pfeifer motorsport

„V Španielsku som v minulosti nikdy neštartoval, takže som iba podľa mapy a nejakých onboardov vedel do čoho idem. Ale musím povedať, že trať je rovnako nádherná, nie tak rýchla ako v Portugalsku, ale zase poriadne technická. Mal som vďaka búrke, ktorá sa tu v sobotu pri tréningoch prehnala vyskúšať si ju aj mokrú, aj suchú. V nedeľu prvá jazda bola po nočnej prehánke vlhká, ostatné dve však už boli suché. S mojim výkonom som spokojný, dojazdil som v skupine na treťom mieste a tak veziem domov aj pohár. Samozrejme bez Pfeifer motorsport Teamu, ako aj bez partnerov tímu by som to sám nedal a preto všetkým patrí moja veľká vďaka,“ doplnil po španielskych pretekoch Jiří Ošmera.

Tibor Szabosi;asr62448-3.jpg

V priebežnom poradí po troch kolách seriálu FIA EHC 2022 patrí Jiřímu Ošmerovi v skupine 4 tretie miesto a v celkovom poradí medzi takzvanými plechovými vozidlami šieste miesto.

Pfeifer motorsport

Teraz prichádza jeden víkend voľno a následne Jirku môžu jeho priaznivci sledovať v rámci štvrtého kola seriálu. To sa bude konať pre Jiřího Ošmeru na domácej pôde, čiže v moravskom Šternberku.

Pfeifer motorsport

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri