Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jiří Ošmera, Pfeifer motorsport a štvrté miesto z FIA EHCC v Ilirskej Bistrici

Tuesday, 31. 08. 2021 - 08:02, Miroslav Majláth   

Jiří Ošmera, Pfeifer motorsport a štvrté miesto z FIA EHCC v Ilirskej Bistrici

V seriáli FIA European Hill Climb Championship nasledovala po poľskej Limanowej krátka pauza. Po nej sa účastníci seriálu, vrátane Jiřího Ošmeru, opäť stretli v slovinskej Ilirskej Bistrici.

 

Werner Schneider;dsc07432a.jpg

Brnenský jazdec Jiří Ošmera pred podujatím GHD Ilirska Bistrica 2021 figuroval v skupine 4 na druhom mieste, pričom pred ním boli preteky na ktorých nikdy predtým neštartoval. To znamenalo, že najskôr musel poriadne spoznať trať, naučiť sa naspamäť ako po sebe nasledujú jednotlivé zákruty a až potom mohol premýšľať nad tým aké nastavenie Volkswagenu Scirocco zvoliť. To či volil správne nastavenia sa ukázalo už v sobotňajších tréningových jazdách, pričom z plánovaných troch nakoniec všetci účastníci odjazdili iba dve. Všetko sa však podarilo zvládnuť, čo bolo vidieť aj na dosahovaných časoch, keď sa Jirkovi podarilo zo svojho prvého tréningového času v prvej súťažnej jazde stiahnuť úctyhodných šestnásť sekúnd. Výsledkom po spočítaní dvoch súťažných jázd bolo štvrté miesto v skupine 4, za ktoré bral ďalších dvanásť bodov do priebežného hodnotenia seriálu.

Werner Schneider;dsc07379.jpg

„Musím povedať, že trať bola naozaj nádherná, moja nevýhoda bola jej neznalosť. Čo sa výsledky týka, nemôžem byť nespokojný, keďže moja technika na vozidlá, ktoré skončili predo mnou jednoducho nemá dostatočný výkon. Robíme na tom a od pretekov ku pretekom sa snažíme auto vylepšovať, takže verím tomu, že v budúcnosti to bude lepšie. Inak som spokojný a chcel by som aj touto cestou poďakovať partnerom tímu za podporu,“ zhodnotil Jiří Ošmera po pretekoch v Ilirskej Bistrici.

Werner Schneider;dsc08206.jpg

Posledné kolo seriálu FIA European Hill Climb Championship 2021 sa bude konať o tri týždne v chorvátskom Buzete, Jirku a jeho Volkswagen Scirocco si však fanúšikovia kopcových pretekov budú môcť vychutnať už o týždeň u nás na Slovensku, na pretekoch na Jankovom vŕšku pri Bánovciach nad Bebravou. Tu bude bojovať o body v rámci slovenských, poľských a českých majstrovstiev.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri