Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Je tu elektrický Jaguar I-PACE

Tuesday, 12. 09. 2017 - 14:53, Ľuboš Kašický   

Je tu elektrický Jaguar I-PACE

V nemeckom Frankfurte nad Mohanom dnes začal Medzinárodný autosalón IAA 2017. Jaguár hneď v úvodný deň predstavil svoje elektrické gétečko Jaguar I-PACE, ktoré bude jazdiť podpornú sériu Formule E.


Až milión návštevníkov očakávajú tento rok organizátori Medzinárodného autosalónu vo Frankfurte, ktorý bude verejnosti prístupný od 17.septembra do 25.septembra 2017. Dnes začali dni pre odbornú a novinársku obec.

Kde inde, ako na mieste, kde sa stretne viac, ako tisíc vystavovateľov na rozlohe cca 215 tisíc metrov štvorcových je vhodnejšie predstaviť niečo nové? Jaguar tak dnes urobil spolu so šéfom Formule E, Alejandrom Agagom.

jaguar-ipace-race-car-iaa-35.jpg

Už nejaký čas sa totiž povráva o tom, že stále atraktívnejšia formula budúcnosti, Formula Electric, dostane aj sprievodné podujatia s rovnakým pohonom. Vlani v Honkongu sme síce videli zopár elektrických VW Golfov, no teraz je potvrdené, že v nasledujúcej sezóne 2018/2019 sa Jaguar I-Pace eTrophy stane oficiálnou podpornou sériou.

jag-i-pace-racer-0335.jpg

Jaguar vstúpil do Formule E v sezóne 2016/2017 a hoci jeho pretekári v súťaži tímov skončili na poslednom desiatom mieste, tak v elektrike vidí veľkú budúcnosť. Od sezóny 2018/2019 chce postaviť desať tímov na identických autách Jaguar I-Pace v ktorých bude súťažiť dvadsať pilotov vrátane VIP osobností. Formát bude mať voľný tréning, kvalifikáciu a 30-minútové preteky.

jag-i-pace-racer-0333.jpg

„Jaguar bol vítaným prírastkom do Formule E, no teraz som ešte viac potešený tým, že okrem Panasonic Jaguar Racing tímu vo formule E uvidíme aj podpornú sériu Jaguar I-Pace eTrophy. To ponúkne divákom viacej zábavy a pomôže k napredovaniu vývoja v technológii batérií, ako aj výkonu," povedal šéf FE Alejandro Agag, ktorý sa netajil tým, že by si to v takom aute aj sám rád vyskúšal.

144359-jaguar-i-pace-etrophy-20-grid.jpg

„Vlani sme sa vrátili na závodné dráhy s cieľom preteky oživiť," vraví Gerd Mäuser, šéf Jaguar Racing. „Novou sériou Jaguar I-Pace eTrophy dokazujeme našu oddanosť technológii elektrických vozidiel, o ktorej si myslíme, že je technológiou budúcnosti. Teším sa na štart novej série v roku 2018, ktorá príde ešte skôr, než prvý Jaguar I-Pace začne jazdiť po európskych cestách. Som hrdý, že Formula E rastie od momentu, kedy sme sa pripojili my, ako prvý výrobca prémiových vozidiel, a nedávno nás nasledovali aj Audi, Mercedes a Porsche."

jag-i-pace-racer-0332.jpg

jag-i-pace-racer-0331.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri