Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Je to tu! Vietnamská GP F1 od 2020!

Wednesday, 07. 11. 2018 - 13:30, Ľuboš Kašický   

Je to tu! Vietnamská GP F1 od 2020!

Doteraz sme si to ani nevedeli predstaviť, no Liberty Media zjavne mení všetky naše predstavy o F1. Prvým novým okruhom, ktorý dnes Liberty oznámila je mestský okruh v Hanoi.


Od roku 2020 sa kalendár formule jeden rozšíri o grand prix Vietnamu. Jazdiť sa bude na 5565 metrov dlhom mestskom okruhu v hlavnom meste Hanoi. Zmluva je vraj na niekoľko rokov. Podpísali ju dnes v Hanoi Chase Carey za Liberty Media, Nguyen Duc Chung, starosta hlavného mesta a za promotéra Nguyen Viet Quang.

Martin Trenkler;18at-start-02.jpg

Všetci sa pochopiteľne pri tom vytešovali a poťľapkávali. Formálne slovíčka, ktoré si pritom pohadzovali azda ani netreba interpretovať. Naopak, treba povedať, že v Ázii ide už o štvrtú veľkú ceny F1, keď doteraz sa jazdí v Japonsku, Číne a Singapure. Navyše to má byť ďalší „vzrušujúci" mestský okruh. Keď sa tak nad tým zamyslíme, tak dôvod pre nás ťažko pochopiteľného rozhodnutia (rušenie GP v Európe a posun do Ázie) je vlastne celkom prozaický. Vietnam má približne 95 miliónov obyvateľov a samotný Hanoi má už takmer osem miliónov domorodcov. Treba k tomu niečo dodať? Keby sme mali my toľko obyvateľov, tak asi máme tiež vlastnú grand prix.

hanoi-okruh.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri