Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jaro Dubóczi s Jantar Teamom výborne zvládol Ústeckú21

Monday, 29. 05. 2023 - 21:54, Miroslav Majláth   

Jaro Dubóczi s Jantar Teamom výborne zvládol Ústeckú21

Slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu pokračoval šiestym a siedmym kolom v Ústí nad Orlicí a na štart sa postavil aj reprezentant Jantar Teamu, Jaroslav Dubóczi.

 

autosportfoto.sk

Jara mali možnosť v tohtoročnej sezóne fanúšikovia sledovať iba v rámci prvého a druhého kola šampionátu, ktoré sa konalo na Slovakia Ringu. Ďalšie preteky v Rakúsku a v Poľsku vynechal. Dôvod bol jednoduchý, porucha motora.

autosportfoto.sk

„Rakúsko a Poľsko som chcel ísť. Tesne pred odjazdom na Rechbergrennen v Rakúsku sa mi však rozletel motor na mojom Seate Leon Supercopa. Musel som vyskladať nový a to sa nedá z večera do rána. Auto sme pripravili preto až na Ústeckú21,“ vysvetlil dôvod neúčasti na pretekoch Jaroslav Dubóczi.

autosportfoto.sk

Podujatie v Ústí nad Orlicí a jeho trať Jaro pozná už z minulosti, takže vedel čo ho čaká. Napriek tomu sa problémom nevyhol.

autosportfoto.sk

„V prvej ostrej jazde v sobotu som nevolil celkom dobrú stopu a trafil som zvodidlo. Odniesol si to disk a blatník, celú jazdu som tŕpol či to vydrží. Našťastie som dojazdil až do cieľa. Nastavili sme geometriu a išlo sa ďalej,“ opísal drobnú nehodu Jaro.

autosportfoto.sk

Po tejto malej kolízii už Jaro  už v priebehu víkendu stavil na istotu a nič nenechal na náhodu. Výsledkom bolo v sobotu víťazstvo v triede 4b a druhé miesto v skupine 4. Po tom čo v nedeľu svoj výkon zopakoval odchádzal z Ústeckej21 spokojný.

autosportfoto.sk

„Som spokojný. Dosiahol som presne ten cieľ s akým som do Čiech cestoval. Auto a nový motor fungujú perfektne a ja sa už teším na budúco týždňové preteky v Šternberku. Chcel by som poďakovať Jantar teamu za podporu, mechanikom a kamarátom za rýchlu opravu auta a vlastne všetkým, ktorí ma akoukoľvek formou podporujú. Vidíme sa v Šternberku,“ uzavrel rozprávanie Jaro Dubóczi.

autosportfoto.sk

Na spomínané preteky v Šternberku, ktoré sú okrem slovenského medzinárodného šampionátu zaradené aj do európskych majstrovstiev príde Jara podporiť aj tímový šéf Ján Miloň.

autosportfoto.sk

„Som rád, že sa Jarovi podarilo vyskladať nový motor a že v Ústí štartoval a predviedol parádny výkon. Budúci víkend budeme spolu v Šternberku, kde okrem Jara bude štartovať aj druhý jazdec nášho Jantar Teamu, Belgičan Corentin Starck. Ten reprezentuje Jantar Team v šampionáte FIA European Hill Climb Championship a ja pevne verím, že obom našim jazdcom sa v Šternberku bude dariť," doplnil Ján Miloň, šéf Jantar Teamu.

Jantar Team

O tom, ako sa Jarovi a Corentinovi darilo, to vám opäť povieme po pretekoch v Šternberku.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri