Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jantar Team s dvojicou jazdcov výborne na Ecce Homo Šternberk

Monday, 30. 05. 2022 - 18:48, Miroslav Majláth   

Jantar Team s dvojicou jazdcov výborne na Ecce Homo Šternberk

Štvrté kolo seriálu FIA EHC 2022 v Šternberku privítalo okrem Európy aj slovenský medzinárodný šampionát PAV. V rámci nich sa podarilo jazdcom slovenského Jantar Teamu dosiahnuť výborné úspechy.

 

Jantar Team

Slovenský Jantar Team na legendárnej trati v moravskom Šternberku mal hneď dve želiezka v ohni. Mimoriadne náročné preteky obaja jazdci zvládli výborne a to aj napriek chladnému počasiu, ktoré počas uplynulému víkendu panovalo. Práve chlad nie je veľký kamarát s pretekárskymi kopcovými špeciálmi a hlavne s pneumatikami používanými pri pretekoch automobilov do vrchu.

Jantar Team

Slovenský jazdec Jaroslav Dubóczi jazdiaci na vozidle Seal Leon Supercopa TDi, po úspešných pretekoch, ktoré výborne zvládol pred týždňom v poľskej Korczyne, prišiel dobre pripravený. Všetko zvládol bez vážnejších problémov, pričom výsledkom bolo tretie miesto v skupine 4 v rámci Dynamax Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2022.

Jantar Team

„Je pravda, že bola dosť veľká zima. Ja osobne som mal šťastie, sobotňajší dážď ma obišiel a tak som všetky štyri jazdy absolvoval na suchu. Prekvapilo ma, že v sobotu pri naozaj chladnom počasí moje mäkké gumy fungovali výborne aj vo vrchnej časti trate. A potešilo ma, že sa mi podarilo oproti roku 2019, keď som naposledy v Šternberku štartoval, vylepšiť môj osobný rekord o dve sekundy. Som spokojný, všetko fakt fungovalo ako malo, akurát to čakanie a časté prerušovanie jázd mi liezlo na nervy. Nuž, ale to je Šternberk,“ povedal Jaroslav Dubóczi po pretekoch.

Jantar Team

Jeho český kolega, Štěpán Mlejnek jazdiaci na Seate Ibiza GTi absolvoval európske podujatie v Šternberku premiérovo, čo mu dávalo oproti konkurencii určitú nevýhodu. Nielen chladné počasie a s ním spojený náročný výber pneumatík, ale aj všetky nástrahy trate zvládol rovnako perfektne a bez problémov dojazdil na štvrtom mieste v skupine 5.

Jantar Team

„Treba povedať, že naozaj to bol náročný víkend. Ja ako pretekár dobre viem, že chladné počasie sa kopcovým vozidlám naozaj nepáči. V sobotu do toho všetkého ešte aj zapršalo, ale chalani všetko zvládli super a ja som veľmi spokojný. Preteky v moravskom Šternberku každoročne patria medzi naozaj náročné a inak tomu nebolo ani teraz. Som rád aj za partnerov Jantar Teamu, opäť sme im ako poďakovanie priniesli výborné výsledky,“ zhodnotil víkend Ján Miloň, séf slovenského Jantar Teamu.

Jantar Team

Slovenský Jantar Team pokračuje vo výborne rozbehnutej sezóne a už čoskoro jeho jazdcov čakajú ďalšie preteky a súťaže. My vás o tom, ako sa jazdcom tímu darilo samozrejme budeme opäť informovať.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri