Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Jantar Team s Černým a Tománkom sa „prejumpovali“ na druhé miesto vo WRC3

Sunday, 07. 08. 2022 - 16:30, Miroslav Majláth   

Jantar Team s Černým a Tománkom sa „prejumpovali“ na druhé miesto vo WRC3

Nádherné druhé miesto absolútneho poradia vybojovala vo WRC3 na Secto Rally Finland 2022 posádka slovenského Jantar Teamu, Jan Černý a Jan Tománek s vozidlom Ford Fiesta Rally3.

 

Jantar Team

Tretie podujatie svetového rally šampionátu WRC3 sa po Monte Carle a Sardínii pre slovenský Jantar Team konalo v rámci podujatia Secto Rally Finland 2022. Stabilný jazdec slovenského tímu, Jan Černý v tomto prípade vedľa seba na navigátorskú sedačku posadil spolujazdca Jana Tománka. Ten má neskutočne veľa skúseností zo svetových súťaží, keďže v minulosti robil navigátora Romanovi Krestovi v továrenskom tíme Škoda, ale aj Martinovi Prokopovi, najskôr v rámci seriálu JWRC, kde spoločne vybojovali pre Martina titul Juniorského majstra sveta a neskôr aj v rámci WRC.

Jantar Team

Fínsku rally netreba priaznivcom rally súťaží zvlášť predstavovať. Všetci vieme, že sa jedná o jednu z najkrajších šotolinových súťaží na svete, s množstvom horizontov a dlhých skokov. A práve cez neskutočné množstvo horizontov sa posádka slovenského Jantar Teamu prebojovala na druhé miesto absolútneho poradia v rámci kategórie WRC3.

Jantar Team

„Neskutočná škola, voľakedy som tu už štartoval, ale je to toľko rokov, že si to už ani nepamätám. Je to neskutočná súťaž, krásna, nesmierne náročná. Som rád, že sme ju absolvovali bez väčších problémov a auto sme doviezli do cieľa celé. Veľká vďaka patrí Jantar Teamu, ale aj Honzovi Tománkovi. Bolo to náročné na rozpis, ako aj na samotného navigátora. Sme v cieli, máme výborné umiestnenie a to je podstatné,“ povedal v ciel Secto Rally Finland 2022 Jan Černý.

Jantar Team

Výborný výkon posádky a zisk množstva ďalších bodov do priebežného poradia v rámci seriálu WRC3 potešil aj manažéra Jantar Teamu, Jána Miloňa: „Sledoval som celý čas ako sa chalanom darí. Bol som s nimi v neustálom kontakte, takže som to prežíval skoro ako keby som bol osobne vo Fínsku. Bola to nesmierne náročná a veľmi rýchla súťaž, pričom obaja Janovia podali neskutočne dobrý výkon. Umiestenie je super, posádke, ale aj všetkým, ktorí sa na tomto výsledku podieľali  veľmi pekne ďakujem. Verím, že spokojnosť prejavia aj partneri nášho Jantar Teamu.“

Jantar Team

Jantar Team a jeho sekcia rally budú mať teraz iba jeden víkend na oddych a následne cesta do Belgicka, kde sa už o dva týždne predstavia v rámci ďalšieho kola svetového rally šampionátu, na Ardeca Ypres Rally Belgium 2022.

Jantar Team

Jantar Team

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri