Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jantar Team - Rally Dakar 3.etapa

Tuesday, 05. 01. 2021 - 14:58, Miroslav Majláth   

Jantar Team - Rally Dakar 3.etapa

Obaja jazdci Jantar Teamu dokončili 3. etapu Rally Dakar 2021, ktorá ich v okolí Wadi Ad-Dawasir zaviedla hlavne v pieskových tratí, ale aj a piesočných dún, pričom celá trať bola plná rýchlych pasáží. Etapa merala 629 kilometrov, z toho 403 kilometrov jazdci absolvovali v pretekárskom tempe.

 

dakar.com

Prvý z tímu prišiel do cieľa David Pabiška a patrilo mu priebežné  47. miesto.

David Pabiška: 

"Dnes som išiel svoje tempo, ale čoskoro som dobehol štvorkolky, ktoré poriadne prášili a za nimi sa nedá dobre jazdiť. Motocykel mal dnes výrazný nedostatok výkonu, keďže ide maximálne 130 kilometrovou rýchlosťou a ja som musel neustále radiť piaty a šiesty prevodový stupeň, hore a dole.  Ale ďalší deň je za nami , odhryzol som si ďalšie sústo a ideme ďalej."

Jantar Team

Rudolf Lhotský absolvoval rýchlostnú skúšku na Dávida o necelých 21 minút.

Rudolf Lhotský:

"Dnes to pre mňa bolo trochu trápenie. Na rovinách mi všetci súperi odchádzali, pretože motocykel neťahá, rovnako ako Davidovi. Dnes sa začalo hovoriť o nekvalitnom benzíne, pričom niektorí jazdci mali zanesené palivové filtre, tak uvidíme čo sa nám s tým v bivaku podarí urobiť. Stratil som tým dnes niekoľko miest, ale stále hovorím, že je to len začiatok. Som dnes trochu viac unavený, takže sa pokúsim ísť spať skôr a pripraviť sa na zajtrajšok, ktorý bude veľmi dlhý."

Obaja jazdci dnes stratili niekoľko miest v celkovom poradí, pričom David dojazdil na 45. pozícii a Rudo prišiel až na 56. mieste.

V kategórii Original by Motul je Rudo na celkovom 10. mieste a Dávid je stále na 6. mieste.

 

Zajtra na všetkých súťažiacich čaká štvrtá etapa, ktorá meria úctyhodných 856 kilometrov, ale aj 337 meraných kilometrov, vďaka ktorým sa celý konvoj presunie do Rijádu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri