Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jantar Team a spokojnosť Ulricha so Schwarzbacherom

Thursday, 06. 01. 2022 - 17:23, Miroslav Majláth   

Jantar Team a spokojnosť Ulricha so Schwarzbacherom

Po včerajšom výpadku Davida Pabišku z dôvodu havárie, pokračoval dnes Rally Dakar 2022 piatou etapou, v ktorej bojovala dvojica Juraj Ulrich – Ľuboš Schwarzbacher.

 

Jantar Team

Ako už dobre vieme, pre Juraja a Ľuboša je tohtoročný Dakar premiérovým. Obaja spoločne s vozidlom Mitsubishi Pajero 3000 L141G reprezentujú slovenský Jantar Team v rámci kategórii Car Classic. V ich prípade nejde ani tak o rýchlosť akou prejdú vytýčenú trať, ale o testy regularity, čiže o pravidelnosť. Spomínané testy navyše dopĺňajú aj navigačné testy, pričom súťažiaci dostávajú za svoju nedokonalosť trestné body. Dnešná piata etapa sa konala v okolí hlavného mesta Saudskej Arábie Riyádhu, pričom trať pre kategóriu Car Classic bola organizátorom dnes z dôvodu bezpečnosti skrátená.

Jantar Team

„Z nášho pohľadu to bolo dobré, len škoda že zrušili ten záver, ale bezpečnosť je prvoradá. Bolo to rýchle, dalo sa to ísť aj bez toho tretieho prevodového stupňa, čo nám včera odišiel. Vyriešil som to jednoducho, vybral som polámané zuby z prevodovky, vymenil som olej a ideme bez trojky. Pokiaľ je etapa taká aká bola dnešná, tak je to v pohode, dalo sa ísť na štvorke, horšie to asi bude v technických úsekoch,“ povedal jazdec Juraj Ulrich po dojazde do cieľa.

Jantar Team

Spokojný s etapou bol aj jeho spolujazdec Ľuboš Schwarzbacher: „Myslím si, že môže byť spokojní. Deň po dni sa zlepšujeme a to nielen v jednotlivých etapách, ale aj v celkovom poradí stúpame smerom hore. Škoda toho prvého dňa, kedy nám to trochu ušlo a získali sme relatívne veľkú stratu. Tá sa ťažko dobieha, my sme si svoju smolu vybrali hneď v úvode, ďalších to možno ešte iba čaká. Zajtra je šiesta etapa, po nej deň voľna a všetci dobre vieme, že Dakar sa láme až v druhej polovici. Našim plánom je ísť postupne a veríme, že auto vydrží a my dorazíme až do cieľa Rally Dakar 2022.“

Jantar Team

Zajtra na posádku slovenského Jantar Teamu čaká šiesta etapa. Tá sa bude rovnako konať v okolí mesta a my vás o tom ako sa Jurajovi a Ľubošovi bude dariť, opäť prinesieme čerstvé informácie.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri