Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jantar Team a Karel Trněný víťazne v skupine 2 na 40. INA Buzetski Dani 2021

Wednesday, 22. 09. 2021 - 08:14, Miroslav Majláth   

Jantar Team a Karel Trněný víťazne v skupine 2 na 40. INA Buzetski Dani 2021

Posledné kolo seriálu European Hill Climb Championship 2021 sa konalo v chorvátskom Buzete, pričom slovenský Jantar Team tu bral s Karlom Trněným víťazstvo v skupine 2.

 

Tibor Szabosi;asr69669-2.jpg

Český jazdec Karel Trněný, reprezentujúci slovenský Jantar Team, v doterajšej kariére na kopci v chorvátskom Buzete ešte nikdy nejazdil. Napriek tomu bral po skončení pretekov pohár pre víťaza v skupine 2. Toto víťazstvo ho v konečnom poradí seriálu FIA European Hill Climb Championship 2021 nakoniec posunulo na druhé miesto v skupine 2.

Tibor Szabosi;asr68214-1.jpg

„Bolo to naozaj zaujímavé, keďže na tunajšej trati, tak ako na väčšine európskych, som ešte nikdy nejazdil. Ako taká sa mi trať páčila, ale je na nej asi päť druhov rôznych asfaltov. Každý z nich inak šmýka, čiže mal som oproti jazdcom, ktorí tu už štartovali značnú nevýhodu, ale podarilo sa mi všetko zvládnuť. V piatok pred pretekmi celý deň pršalo a očakával som, že bude pršať celý víkend, čo by mi dávalo určitú výhodu. V sobotu sa ale počasie zmenilo a trať bola zaliata slnkom. V nedeľu sme prvú súťažnú jazdu absolvovali rovnako na suchu a aj keď som nebol celkom spokojný so svojou jazdou, bolo z toho prvé miesto v skupine 2, čo bolo super. Do druhej jazdy sme sa už nedostali, keďže prišla veľká búrka a voda po trati doslova tiekla prúdom. Organizátor tak druhú jazdu zrušil a výsledky sa započítavali iba z prvej jazdy. Pre mňa to znamenalo, že som vyhral a zároveň som sa v konečnom poradí seriálu posunul na druhé miesto v skupine 2. Na to, že som vlastne Jána Miloň nahradil až v druhej polovici sezóny to nie je zlé. Samozrejme moja vďaka patrí už spomínanému Jánovi Miloňovi, Jantar Teamu a jeho partnerom za dôveru a výbornú podporu. Som rád, že som spoznal nové trate, snáď si to niekedy v budúcnosti zopakujeme,“ opísal preteky 40. INA Buzetski Dani 2021 Karel Trněný.

Tibor Szabosi;ac7i4743-3.jpg

Ján Miloň, ktorého v polovici sezóny FIA European Hill Climb Championship 2021 v kokpite vozidla Škoda Fabia R5 Special nahradil český jazdec Karel Trněný bol rovnako spokojný: „S Karlom Trněným spolupracujeme už dlhé roky, niekoľko rokov som v minulosti jazdil práve s jeho autom a aj tohtoročná Škoda Fabia R5 Special je jeho. Viem, že on sám patrí k výborným jazdcom, takže moja voľba bola jednoznačná. Víťazstvom v Buzete Karel poskočil na druhé miesto konečného poradia v rámci FIA EHCC v skupine 2, kde paradoxne preskočil mňa samého. Verím, že aj partneri Jantar Teamu sú s našimi dosahovanými výsledkami spokojní. Ja im v každom prípade ďakujem za podporu,“ doplnil Ján Miloň.

Tibor Szabosi;ac7i4083-6.jpg

Jantar Team v tohtoročnej sezóne čaká ešte niekoľko podujatí, tie však skôr už budú spadať do príprav na Rally Dakar 2022.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri