Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Ján Daniš na Ferrari Challenge Europe do Brna

Thursday, 19. 07. 2018 - 18:23, Public relations   

Ján Daniš na Ferrari Challenge Europe do Brna

Automotodrom Brno, ktorý poznáme aj pod názvom Masarykův okruh bude počas nadchádzajúceho víkendu hostiť prestížny seriál Ferrari Challenge Europe. Na štart sa postaví aj jediný Slovák, Ján Daniš.

 

mugello2018-2.jpg

Seriál Ferrari Challenge Europe sa na brnenskom okruhu predstaví už po tretíkrát. Práve na tomto, pre Slováka Janka Daniša dôverne známom okruhu, ktorý tu dosiahol vo Ferrari už v roku 2009 výrazný úspech, keď sa postavil na pódium pre víťazov. Do seriálu Ferrari Challenge Europe sa v tohtoročnej sezóne vrátil po dlhšej prestávke. Absolvoval síce iba jedny tohtoročné preteky na talianskom okruhu Mugello, kde bral jedno prvé a jedno druhé miesto. Či sa mu podarí takéto umiestnenie aj v Brne, to sa dozvieme po pretekoch.

mugello2018-8-2.jpg

„V prvom rade som veľmi rád, že sa do kalendára seriálu Ferrari Challenge Europe dostalo opäť aj Brno. Ja tento okruh považujem stále za taký môj domovský. Máme síce už aj Slovakia Ring, ale v Brne na okruhu som v podstate vyrástol a tunajšiu trať veľmi dobre poznám. Konkurencia bude určite veľmi kvalitná, napriek tomu si viem predstaviť umiestnenie na špici, ba dokonca „na bedni". Technicky by to problém nemal byť, tie autá sú skutočne spoľahlivé. Samozrejme vždy môže do toho prísť nejaký „ťukanec" od súperov, či jazdecká chyba, čo samozrejme všetci súperi veľmi radi v sekunde využijú. Moja dokonalá znalosť okruhu v Brne už tiež nie je výhodou, keďže Ferrari Challenge Europe bude v Brne štartovať po tretí, či štvrtýkrát a samozrejme súperi už z tohto dôvodu poznajú trať rovnako dobre ako ja. Treba sa na to pozerať pozitívne a veriť tomu, že si preteky poriadne užijem. Celkovo podujatia zaradené do seriálu Ferrari Challenge Europe mám rád, sú vždy kvalitne pripravené a nikdy sa mi nestalo, že by pre nás organizátor pripravil nejaké nečakané prekvapenie. Verím tomu že uspejem a budem sa môcť v Brne tešiť zo stupňa víťazov," zhodnotil Ján Daniš.

mugello2018-1-1.jpg

Seriál Ferrari Challenge Europe napriek faktu, že sa jedná o preteky automobilov na okruhu, používa bežný model auta vyrobený pre cestné použitie, samozrejme modifikovaný o bezpečnostné prvky. Samotné preteky v ktorých sa predstaví aj slovenský reprezentant Ján Daniš štartujú v sobotu, ale aj nedeľu presne o 12 hodine 50 minúte. O tom, ako sa Jankovi Danišovi na pretekoch v Brne darilo vás budeme informovať po víkende.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri