Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

Informácie Rallye komisie SAMŠ

Monday, 13. 09. 2004 - 19:33,    

Informácie Rallye komisie SAMŠ

Rallye komisia SAMŠ (v ďalšom RK) v minulosti pravidelne vydávala Spravodaj RK, v ktorom informovala o svojej činnosti, uzneseniach zo zasadutí, zmenách v predpisoch, výsledkoch súťaží a o hodnotení podujatí. Po niekoľkých rokoch a po znížení prostriedkov na činnosť RK sa tieto informácie zverejňovali len na oficiálnej stránke RK. Keďže vlani

bola aj táto zrušená, nastalo informačné vákuum, ktoré nám mnohí priaznivci rally vytýkajú.
Preto sa RK rozhodla informovať o svojej činnosti prostredníctvom tejto špecializovanej rally stránky. Keďže sa v tomto období začína príprava novej sezóny tak veríme, že tieto informácie budú iste zaujímať aj súťažiacich.

Minulý týzdeň v Košiciach sa uskutočnilo 5. zasadnutie RK. RK sa na ňom okrem bežnej agendy venovala hodnoteniu uskutočnených podujatí ale najmä otázkam súvisiacim s prípravou novej sezóny 2005.

Sezóna 2004:

RK už na svojich minulých zasadnutiach priebežne hodnotila všetky uskutočnené podujatia. Podrobné hodnotenie a rozbor nedostatkov na podujatiach spadajúcich pod kompetenciu RK - v roku 2004 ich bolo plánovaných 18 (8 rally, 7 slalomov, 3 CCR) sa uskutoční až na zasadnutí Rady riaditeľov po skončení celej sezóny na prelome októbra a novembra. Tieto stretnutia sa organizujú už 8 rokov, niekedy aj viackrát ročne. Hoci sa pre ne zaužíval názov Rada riaditeľov, jedná sa o stretnutie 2 zástupcov každého z organizátorov so zástupcami Rallye komisie a delegovanými pozorovateľmi SAMŠ. Vo väčšine prípadov majú tieto pracovné stretnutia veľmi konštruktívny charakter a aj napriek občasnej "bojovej" atmosfére vedú ku konzesu zúčastnených strán.

Na základe zistených skutočností a v záujme zvýšenia bezpečnosti RK už teraz odporúča VV SAMŠ organizovať spoločné školenia hlavných činovníkov RS (ako tomu bolo v minulosti) a opätovne pre nich vydávať licencie.
V ďalšom sa RK zaoberala otázkami súvisiacimi s Fabia Cup-om a štátnou reprezentáciou SR v roku 2004 a tiež návrhom reprezentačného štatútu pre rok 2005, dodržiavaním termínov pri prihlasovaní sa na podujatia ako zo strany organizátorov, tak aj zo strany súťažiacich.

RK konštatovala, že príprava oboch náhradných rally namiesto odrieknutých prebieha v poriadku.

Sezóna 2005:

RK navrhuje aj pre rok 2005 zachovať systém otvoreného majstrovstva SR a zachovať aj klasifikáciu PSR. Odporúča VV SAMŠ ponechať zaradenie vozidiel A8 a A7 v systéme majstrovstva. Neodporúča národne predlžiť homologáciu vozidiel, ktorým bola ukončená už predlžená FIA homologácia.
RK sa zaoberala nízkym počtom historických vozidiel štartujúcich v rally. Podľa informácii, ktoré má k dispozícii problémom je väčšia náročnosť tratí RS pre tieto vozidlá. RK pripraví nový návrh predpisu pre trate rally historických vozidiel tak, aby mohli byť súčasťou normálnych rally.

RK sa veľmi podrobne venovala problematike financovania rally. Konštatovala, že rally je finančne najnáročnejšou motoristickou disciplínou a pre organizátorov je náročné zabezpečiť dostatok finančných prostriedkov na kvalitné zabezpečenie podujatí, čo sa prejavuje aj rušením rally zaradených do kalendára. Problémom je aj nedostatočné materiálové vybavenie technických komisárov a časomeračov. Niektoré vybavenia si musia organizátori prenajímať z Čiech. Prijala viaceré odporúčania pre VV SAMŠ pre zlepšenie tejto situácie.

Kalendár podujatí pre rok 2005:

Napriek tohoročným problémom s rušením podujatí je počet prihlášok na orgnizovanie rally v roku 2005 opäť vyšší ako je počet potrebných rally. Z toho dôvodu RK neodporúčala prihlášky niektorých organizátorov.
Termínovo zatiaľ nie je možné kalendár uzavrieť, lebo nie sú ešte známe termíny českých rallysprintov.
Aby sa aspoň čiastočne zamedzilo rušenie podujatá a boli prostriedky na krytie nákladov s tým súvisiacich RK navrhuje zálohové platby organizátorov vo výške 20 000,- Sk. Tieto zálohy by slúžili aj na úhradu pokút organizátorov v prípade nedodržania niektorých termínov a povinnosti.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri