Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

IndyCar víťazstvo pre Penskeho

Tuesday, 19. 03. 2019 - 19:19, Ľuboš Kašický   

IndyCar víťazstvo pre Penskeho

Trochu v tieni F1 sa začala za oceánom aj séria IndyCar, kde v premiérových pretekoch na Floride zviedli o víťazstvo súboj dva najsilnejšie tímy.

 

Američan Josef Newgarden z tímu Penske (chevrolet) zvíťazil v úvodných pretekoch americkej série IndyCar, keď na mestskom okruhu v Petersburgu na Floride porazil svojho veľkého rivala z tímu Ganassi (honda) a zároveň úradujúceho šampióna Scotta Dixona. Bojovalo sa až do posledných metrov a po 110 kolách bol rozdiel v cieli necelé tri sekundy. Tretí skončil Will Power (Penske) a štvrtý nám dobre známy Felix Rosenqvist (Ganassi), ktorý sa stal najlepším nováčikom.

pet01.jpg

Pre Josepha Newgardena to bolo jedenáste víťazstvo v IndyCar sérii, no prvé na tejto trati. Američan štartoval z druhého miesta a po správne zvolenej stratégii s pneumatikami nakoniec viedol posledných šesťdesiat kôl a zvíťazil. „Museli sme dnes byť veľmi trpezliví. Bolo to náročné, no dnešná stratégia bola úspešná,“ radoval sa Newgarden, ktorý sa z titulu IndyCar radoval v sezóne 2017.

pet02.jpg

Dodajme, že za oceánom naberajú na tempe a druhé preteky sezóny sú na programe už 24.marca na nám dobre známom okruhu v Austine. Môže byť preto zaujímavé porovnanie časov s F1.

race-resultspet.jpg

pet04.jpg

pet03.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri