Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally Team – 12-tka nám bola súdená!

Monday, 24. 06. 2019 - 12:27, Public relations   

IMAXX-ADV Rally Team – 12-tka nám bola súdená!

15. ročník Agrotec Petronas Hustopeče (14.-15.6.2019) začal tradične v piatok podvečer slávnostným štartom po ktorom sa posádky vybrali naháňať čas medzi miestne vinice. Na štarte nechýbala ani naša posádka Peter Gavlák a Emil Horniaček. Škoda Fábia R5 pripravovaná v dielni MM Rally teamu niesla štartové číslo 12, tak ako aj v predošlom ročníku. Vysoké denné teploty vytrvávali až do neskorých večerných hodín a v súťažných vozidlách bolo poriadne horúcu. Teplota preverovala nielen techniku, ale hlavne kondičku posádok. Najpodstatnejší bol pitný režim a dostatočná koncentrácia vo vysokých teplotách.

Tibor Szabosi;asf-5954-4.jpg

Peter s Emilom si odskúšali nastavenie auta až na shakedowne, vzhľadom k tomu, že na plánovanom teste začalo výdatne pršať a tak mokrý test nemal význam. Čakalo sa suché a horúce počasie a to sa aj naplnilo.

Tibor Szabosi;c30i7729-20.jpg

Prvé dve rýchlostné skúšky po slávnostnom štarte sa jazdili ešte za vidna. Naši sa postupne dostávali do tempa a snažili sa nerobiť zbytočné chyby a pokúsiť sa pozbierať čo najviac bodov do M-SR v prvom dni. V prvej rýchlostnej skúške si zapísali piaty čas a o piate miesto nakoniec bojovali až do konca dňa. Na poslednej skúške RZ 4 sa snažili ešte zmazať 6,3 sekundovú stratu na Pospíšilíka, ale táto skúška mu zjavne sedela viac ako prvá a naša posádka ostala po odstúpení M. Kočího na piatom mieste v prvom súťažnom dni M-SR. V celkovom hodnotení CEZ po prvom dni sa naši usadili na 12-tej priečke.

Tibor Szabosi;asf-6192-3.jpg

Druhý súťažný deň prebiehal na troch rýchlostných skúškach v dvoch sekciách. Peter s Emilom si držali svojim tempom priebežne piate miesto v M-SR aj v druhom dni. Napokon si toto miesto udržali aj po poslednej 22,05 km dlhej rýchlostnej skúške. V celkovom hodnotení FIA CEZ sa naši umiestnili na spomínanom dvanástom mieste.

Tibor Szabosi;c30i7438-23.jpg

„ Súťaž na Morave mám rád, lebo je svojim charakterom jedinečná. Sú tu aj krátke šotolinové úseky, ktoré si viem vždy užiť. Snažili sme sa podať čo najlepší výkon na momentálne skúsenosti a najazdenosť v R5-ťke. Ten handicap najezdených kilometrov je oproti súperom stále cítiť. Snažíme sa ho postupne eliminovať, ale nechceme ísť za hranice možností a poškodenia auta. Napriek tomu som rád, že tá strata na kilometer sa stále postupne znižuje. Počas súťaže sme sa snažili ísť bez vážnejších chýb, no aj napriek tomu sme boli pár krát trochu širší ako som čakal, ale všetko bolo pod kontrolou“, dodáva Peter.

Tibor Szabosi;c30i9266-21.jpg

IMAXX-ADV Rally Team

Fotogaléria z podujatia

Team;hustopece-2018-021.jpg

imax-adv-banner-2019web.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri