Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igora Drotára čakajú po kopcovej sezóne zmeny

Thursday, 13. 09. 2018 - 21:14, Martin Trenkler   

Igora Drotára čakajú po kopcovej sezóne zmeny

Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) zažili uplynulý víkend svoje posledné tohtoročné podujatie na Ostrej Lúke neďaleko Zvolena. Igor Drotár potvrdil svoju pozíciu vicemajstra a čakajú ho teraz zmeny pred záverom sezóny MSR v rely.

Na Ostrú Lúku prišiel Igor Drotár už ako oficiálny vicemajster Slovenska. Nešlo mu teda o víťazstvá, no i tak sa zapojil s vervou jemu vlastnou do meraných jázd na Škode Fabii DTRi. Krátky, no pomerne technický kopec napokon zdolal ako druhý najrýchlejší muž víkendu za Věroslavom Cvrčekom ml.

Tibor Szabosi;c30i7976-20.jpg

Igor Drotár: "Ostrá Lúka sú vždy krásne preteky a tento rok nám vyšlo aj skvelé letné počasie. Je to krásna trať, i keď mi trošku prekážali zmeny úprav "protikatovacích" pneumatík vnútri zákrut. Zišla sa tu skvelá konkurencia z okolitých krajín. Jazdenie sa nieslo v duchu už uzavretých konečných výsledkov. Chceli sme však absolvovať celý seriál a tiež zabaviť divákov. Netrebalo príliš riskovať, no i tak sme šli v podstate naplno. Ukázalo sa, že v rámci celoročného rozloženia síl som skončil druhý po oba dni. Mojím cieľom bolo, aby si fanúšikovia užili krásny šport, rýchle autá a napokon sme prekonávali osobné a Cvrček i traťové rekordy. Videl som tam veľa nových tvárí, čo naznačuje dobrú perspektívu tohto šampionátu. Teším sa už teraz na ďalšiu sezónu a verím, že cez zimu ešte nájdeme nejakú rýchlosť navyše. Tento rok bol do značnej miery o šťastí; napokon na takej Jahodnej sme skončili v jednej desatine až traja jazdci... V tomto duchu sa niesla takmer celá sezóna. Núti nás to všetkých zlepšovať sa. Už minulý rok sme lámali rekordy, no na naše prekvapenie sme sa na všetkých kopcoch tento rok zrýchlili až o sekundu na jeden kilometer, čo je neuveriteľné. Bude ťažké s tým ďalej pracovať, no pokúsime sa aj o nemožné."

Tibor Szabosi;c30i9095-18.jpg

Nasleduje dlhšia prestávka, po ktorej sa slovenský motoršport zíde na záverečnej Rally Košice (19.-21.10.). Už tam Igor presedlá z Fordu Fiesty R5 na prakticky novú Škodu Fabiu R5, ktorú si prenajme od Mariána Mičáka z XIQIO Racing, pod technickým dohľadom Tomáša Ondreja zo Srnka Motorsport.

Tibor Szabosi;c30i6807-13.jpg

Igor Drotár: "O mesiac nás čaká Rally Košice. S Fordom už nepôjdem, mením ho za Škodou Fabia R5, ktorú mi prenajme Marián Mičák. Absolvujem s ňou Košice, ako aj zvyšné mimosezónne podujatia - Auto Show Slovakia Ring, Stretnutie majstrov v Sosnovej, Pražský relyšprint aj mikulášsku rely. Auto je výborné, nové, ročník 2018, nedávno som si ho aj vyskúšal. Tím má skvelých mechanikov a Tomáš "Srnka" je nielen schopný športový manažér, ale aj skvelý testovací jazdec a vie poradiť, i nastaviť auto. Verím, že spolu dosiahneme nejaké pekné výsledky, ktoré sa nám tento rok s Fordom nepodarilo dosiahnuť."

Tibor Szabosi;c30i9004-17.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri