Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár zvádzal na Jahodnej tesné súboje

Monday, 21. 05. 2018 - 18:52, Public relations   

Igor Drotár zvádzal na Jahodnej tesné súboje

Prešovský automobilový pretekár Igor Drotár má pred sebou zaujímavý zvyšok sezóny. Skutočné mikrosúboje na špici si užil nedávno aj na pretekoch 10. Moris Cup Jahodná.

 

Výsledok je samozrejme vždy najpodstatnejší, no nedokáže opísať pocity za volantom. Obzvlášť na takej náročnej trati ako je Jahodná pri Košiciach. Široký asfalt sa doslova "prehupne" na užšiu trať s charakterom rely. Už predchádzajúce podujatia Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) napovedali, že boje na špici budú napínavé. Jahodná nesklamala...

Tibor Szabosi;c50q9477asf-1.jpg

S napätím každý očakával, ako sa budú opäť lámať traťové rekordy a kto z trojice Drotár-Cvrček-Ondrej bude najrýchlejší. Každou ďalšou jazdou sa časy skracovali a z víťazstva v sobotu sa napokon tešil práve Igor Drotár na Škode Fabii DTRi. V súčte časov vyhral s odstupom 0,011s pred druhým Tomášom Ondrejom (s monopostom), pričom tretí Věroslav Cvrček ml. zaostával za Igorom ďalších 0,156s!

Tibor Szabosi;c50q0755asf-2.jpg

Napínavá sobota mohla predznamenať rovnako napínavú nedeľu. Druhá meraná jazda však nevyšla podľa Igorovych predstáv, čo znamenalo napokon druhé miesto celkovo.

Tibor Szabosi;asf-2490asf.jpg

Igor Drotár: "Jahodná mi je blízka nielen svojou malou vzdialenosťou od Prešova, no spolu s Košicami patrí k mojím obľúbeným miestam. Trať je skutočne náročná a technická, široký asfalt strieda takmer relyová trať, ktorá rovnako neodpúšťa žiadne chyby. Hroziaci dážď napokon nezasiahol na našich bojov a množstvo fanúšikov si s nami užilo doslova najtesnejšie možné súboje. Každou ďalšou jazdou sme sa všetci dramaticky zrýchľovali a v sobotňajšom súčte som napokon vyhral o neuveriteľných 0,011s! Traja najlepší sme sa vtlačili do jeden a pol desatiny sekundy. Vedel som už pred víkendom, že to bude tesné a výsledok skutočne nesklamal... Mrzí ma len neskoršie vypadnutie Tomáša Ondreja, ktorému sa pri nehode našťastie nič nestalo. Prvá nedeľňajšia ostrá jazda bola len o niečo málo pomalšia než v sobotu a od prvého ma delilo len 0,7s. V druhej jazde som si povedal, že idem na istotu. Víťazný čas by som len ťažko dobehol. Napriek tomu som šťastný i z druhého miesta. Ďakujem všetkým usporiadateľom za skvelý kus práce, rovnako mojim mechanikom za výborné vozidlo a samozrejme fanúšikom za neutíchajúcu podporu."

Tibor Szabosi;c50q1317.jpg

Jeden náročný víkend strieda hneď ďalší, no znovu v inej disciplíne: Igora čaká už tento víkend jubilejná 45. Rallye Tatry. Okrem piatkového shakedownu a autogramiády to bude slávnostný štart na popradskom námestí a prvá rýchlostná skúška na popradskom mestskom okruhu, so štartom za tmy o 21:30. Ďalších sedem sobotňajších rýchlostných skúšok v oblasti Popradu, Spišskej Novej Vsi a Vikartoviec určí víťazov, ktorých ozdobia trofejami o 16:00. Igorovi bude okrem tímu Profiko výdatne pomáhať spolujazdec Imrich Ferencz v kokpite Fordu Fiesta R5. Slovo na záver má samotný majster Drotár: "Ešte pred Jahodnou sme otestovali naše relyové auto a spoluprácu na neľahkej Rally Vyškov. Cenné skúsenosti chceme určite zúročiť aj na Rallye Tatry. Čakajú nás zaujímavé a rýchle trate, pričom opäť nechýba ani divácky obľúbený nočný okruh v Poprade. Srdečne preto pozývam všetkých na túto krásnu a náročnú súťaž. Vidíme sa už na autogramiáde v piatok popoludní," pozýva Igor Drotár.

Tibor Szabosi;asf-2480asf.jpg

Fotografia z podujatia Moris cup Jahodná



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri