Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár vymenil levočský sneh za dobšinský

Tuesday, 06. 02. 2018 - 16:41, Public relations   

Igor Drotár vymenil levočský sneh za dobšinský

Tohtoročné mimosezónne motoristické podujatia začali pre prešovského matadora Igora Drotára nedávno s podujatím Rally Show Levoča. Uplynulý víkend dokončil úspešne aj tradičnú a obľúbenú Dobšinskú zimu.

 

Tibor Szabosi;asf-9087-1.jpg

Automobilové súťaže rely na snehu a ľade patria medzi príjemné spestrenia a dobrú "školu šmyku" pre jazdcov, ktorých už na jar čaká štart do novej sezóny. V prípade Igora Drotára pôjde opäť o Majstrovstvá Slovenska v rely a Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV). "Zimná" príprava je tak pred dlhou sezónou užitočná. Igorova prvá účasť na snehu v Levočských vrchoch dopadla dobre a s pocitom zadosťučinenia odchádzal s novým spolujazdcom Imrichom "Miňom" Ferenczom aj z Dobšinej.

Tibor Szabosi;asf-9002-2.jpg

Boli to ich prvé spoločné kilometre, i keď pre teraz "len" na Mitsubishi Lancer EVO IX. Hlavnú sezónu už absolvujú na vozidle Ford Fiesta R5.

Tibor Szabosi;asf-9226-2.jpg

Igor Drotár: "Tieto zimné súťaže majú svoj vlastný charakter a teším sa na ne vlastne celé leto, lebo je to oproti "veľkej" sezóne zaujímavá zmena. Som rád, že žijeme v tomto strednom podnebnom pásme, kde sa striedajú všetky ročné obdobia. Môžeme si tak užiť rôzne rozmary ako jazdu na lístí, či na snehu a blate. V Levoči som predtým v zime neštartoval. Usporiadatelia pripravili krásnu trať, ktorá ponúkla všetky typy úsekov - pomalé aj rýchle. Bola to zároveň naša spoločná premiéra s Miňom Ferenczom. V druhej rýchlostnej skúške sa nám 30 sekúnd pred štartom omylom spustil hasiaci prístroj a kokpit, ale aj priestor pod kapotou, postupne zaplnila pena. Z priestoru okolo motora sa tak začalo dymiť a nevedel som, či máme pokračovať. No vadilo mi iba to, že nám niekoľkokrát počas jazdy zhasol motor, i keď napokon vždy naskočil a v servise chlapci poruchu odstránili. Ďalšiu skúšku som absolvoval s neistým pocitom, pretože v rýchlych zákrutách, kde musíš ísť na trakciu pod plným plynom, by výpadok motora nemusel dobre dopadnúť... Posledné kolo sme už šli v správnom tempe a spokojne sme dokončili súťaž na treťom mieste absolútne."

Tibor Szabosi;c30i5614-4.jpg

Neisté podmienky na trati ohrozovali Dobšinskú zimu, kde namiesto stabilnej vrstvy snehu a ľadu vykúkal zväčša kašovitý sneh, či koľaje v blate.

Tibor Szabosi;asf-8998-2.jpg

Igor Drotár: "Týždeň po Levoči nasledovala Dobšinská zima, ktorá je našou tradičnou zimnou súťažou s vlastným charakterom. Druhá - lesná skúška je dokonca jednou z najťažších v celom roku. Spolupráca v aute začínala fungovať a tešili sme sa na súťaž. Počasie si však s nami veľmi zahrávalo a bolo otázne, či potrebný sneh a ľad budú... Blato a jamy by znamenali problém. Usporiadatelia sa však postavili k problému čelom, i keď s menším obmedzením - čakala nás len jediná obhliadka trate. Pustili sme sa do súťaženia a hneď na úvod som mal z jazdy dobrý pocit. V cieli som však ostal rozčarovaný, pretože náš čas nezodpovedal mojím prvotným pocitom. Na druhej skúške sme tesne pred cieľom ostali stáť kvôli pokazenému autu pred nami a bol nám len pridelený čas. Napokon ani tretia skúška nedopadla časovo ideálne. Ukázalo sa, že strácame výkon kvôli poruche na medzichladiči plniaceho vzduchu (intercooler). Závadu opravili a plný elánu som sa pustil do ďalšieho kola s pocitom, že to bude lepšie. Ukázalo sa, že časy boli znovu rovnaké a mal som pocit, že ten výkon nie je stále ideálny. Skončili sme na ôsmom mieste absolútne, čo ma veľmi nepotešilo, no je to dôležité podujatie a skvelá akcia pre reklamných partnerov a divákov, ktorých sa tu vždy zíde veľa. Vďaka aj za takýto výsledok a celé auto v cieli. Začiatok našej ostrej sezóny bude budúci mesiac a teším sa už teraz na MSR v rely aj v pretekoch do vrchu."

Tibor Szabosi;c30i5627-9.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri