Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár – Spievajúci pretekár

Friday, 19. 06. 2020 - 20:43, Public relations   

Igor Drotár – Spievajúci pretekár

dátum narodenia: 4.12.1954 – Prešov
hudobné vzdelanie: ĽŠU – klavír 9 rokov, gitara, spev
prvá absolvovaná automobilová súťaž: Rally Zemlínska Šírava 1973
úspechy: množstvo titulov majstra Slovenska v rally a pretekoch automobilov do vrchu
najväčší úspech: sezóna 2016 – zisk titulu absolútny majster Slovenska a Poľska v pretekoch automobilov do vrchu

Tibor Szabosi;ibs4473-3.jpg

Igor Drotár, ktorého celé Slovensko pozná ako vynikajúceho pretekára je výnimočný človek aj vďaka láske k hudbe. Tú rovnako ako lásku k motoristickému športu, ako sa hovorí, dostal do vienka už pri svojom narodení. Okrem pretekov jeho život hudba napĺňa počas celého života.

Tibor Szabosi;asf-5179-20.jpg

„Je pravda, že s benzínom namiesto krvi som sa už asi narodil. Ako dieťa som strašne rád jazdil na kolobežke, či bicykli. Aj tieto „stroje“ ale museli vydávať nejaký zvuk, ktorý som si väčšinou vyrábal sám ústami. A keďže na naozajstné jazdenie som bol ešte veľmi mladý, pustil som si k telu svoju druhú lásku, ktorou je hudba. Zapísal som sa do Ľudovej školy umenia na klavír, kde som chodil celých deväť rokov. Vtedy však svetu vládli The Beatles a tak som ku klavíru pridal aj gitaru. Táto moja druhá láska ma priviedla aj ku kapele, prvej, druhej, ale aj tretej. S nimi sme chodili hrávať spoločne na rôzne koncerty, či zábavy až do roku 1988. Keďže som ako pretekár začínal v roku 1973, tak prvých pätnásť rokov som vlastne striedal jazdenie s hraním. Boli to krásne roky a ja si ich rád pripomínam a aj teraz si rád zahrám a zaspievam, najčastejšie to býva s kamarátmi Mariánom Čekovským, Petrom Bičom, či Lukášom Adamcom. Vychádza nám to tak tri, štyrikrát do roka. Vždy keď niekde hrajú, zavolajú ma a nejaké pesničky si spolu „vrzneme“.

Miroslav Majláth, XIQIO Racing

 

Tibor Szabosi;c30i3114-20.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri