Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár s plnou dávkou bodov na Šternberku

Tuesday, 04. 06. 2019 - 22:40, Public relations   

Igor Drotár s plnou dávkou bodov na Šternberku

Automobilový pretekár Igor Drotár odchádzal z pretekov Ecce Homo v českom Šternberku ako absolútny víťaz hodnotenia Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV). Víkend Majstrovstiev Európy, ktoré sú súčasťou Ecce Homo, tak nemohol dopadnúť lepšie.

Tibor Szabosi;asf-5136-2.jpg

Problémy s technikou poznačili Igorov doterajší priebeh kopcovej sezóny, no slávne Ecce Homo prinieslo prešovskému matadorovi pozitívne zmeny. Napriek drobnej chybe, ktorú mechanici odstránili, sa Igor mohol tešiť z celkového víťazstva v rámci MSR PAV, no cenné trofeje si odniesol aj v hodnotení veľkých Majstrovstiev Európy (ME).

Tibor Szabosi;c30i2675-18.jpg

Igor Drotár: "Víkend v Šternberku dopadol pre nás na jednotku. Opäť sa tu zišli tí najlepší jazdci s formulovými i kapotovanými autami. Celý víkend nám prialo aj počasie. Sobotné tréningy dopadli dobre, napokon šlo iba o zoznamovacie jazdy a každý sa trochu šetril na deň samotných pretekov. V nedeľu sa tak poriadne pritvrdilo, čo so sebou prinieslo aj rôzne poruchy a nehody. Spomalili samotný priebeh, čo vo vyšších teplotách nepôsobilo na jazdcov najlepšie, no organizátor spravil všetko preto, aby prestoje boli čo najmenšie a aby bola trať v najlepšom poriadku.

Tibor Szabosi;c30i3714-17.jpg

Žiaľ, aj môj hlavný konkurent Věroslav Cvrček odstúpil po nehode, no pri tomto nasadení sa stávajú aj chyby. Hľadal som si tak iné priority a nových konkurentov. Mal som len menší problém s brzdami, ktoré do druhej jazdy mechanici opravili.

Tibor Szabosi;c30i3712-15.jpg

Z tretieho miesta som sa napokon posunul na prvé, doprial som si aj môj nový traťový rekord. Chlapci odviedli veľký kus práce a auto fungovalo úžasne. Okrem víťazstva v MSR som v rámci ME skončil v skupine absolútne tretí a v mojej kategórii nad 3,5 l som skončil prvý v MSR aj v ME. Som veľmi spokojný, máme za sebou krásny víkend. Tešila nás aj atmosféra a skvelá práca usporiadateľov a samozrejme tisíce fanúšikov. Určite sa tam o rok opäť vrátim s veľkou radosťou."

Tibor Szabosi;c30i4505-15.jpg

Jeden voľný víkend vystriedajú 14.-16. júna pre zmenu MSR v rely. Tie sa pôjdu spolu s českým šampionátom na náročných tratiach 15. Agrotec Petronas Rally Hustopeče. "Teraz nás čaká Rally Hustopeče, kde som už dvakrát štartoval. Čaká nás opäť silná, najmä česká konkurencia. Chceme spraviť čo najlepší výsledok, no nedá sa vôbec odhadnúť, kde sa umiestnime. Dáme však do toho všetko," dodáva Igor Drotár.

David Sedlák;imgl1719.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri