Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár pokračuje v ťažení aj na Dobšinskom kopci

Thursday, 19. 07. 2018 - 20:01, Public relations   

Igor Drotár pokračuje v ťažení aj na Dobšinskom kopci

Víkend čo víkend ponúka slovenský motoršport jedinečné podujatia pod hlavičkou "Majstrovstvá Slovenska". Disciplínu rely striedajú kopce a nechýba na nich ani prešovská legenda Igor Drotár.

 

Tibor Szabosi;c30i2186-13.jpg

Druhý júlový víkend patril Majstrovstvám Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) na Pezinskej Babe. Čo pôvodne vyzeralo na opäť tesné súboje jazdeckej špičky, ukončila porucha motora na Igorovej Škode Fabii DTRi.

Martin Paľov;ik8a5672-1.jpg

Igor Drotár: "Hneď prvé tréningy na Pezinskej Babe naznačili súboje s minimálnymi rozdielmi. Traja jazdci sme sa ocitli už počas tréningov doslova v tisícinách sekundy. Zlomili sme tiež môj minuloročný traťový rekord. V poslednej zákrute druhého tréningu mi auto nechcelo zatočiť. Na parkovisku som objavil olej na pneumatike, ktorý sa tam dostal cez vyrovnávajúcu nádobku. Vedeli sme, že to nebude nič jednoduché. Mechanici v depe zistili, že sa voda dostala do oleja kvôli prasknutému bloku motora. Ďalej sme pokračovať nemohli a neabsolvovali sme ani jednu meranú jazdu."

Tibor Szabosi;c30i3760-9.jpg

Neprešiel ani týždeň a opäť trebalo preladiť myseľ na inú disciplínu - tentokrát rely. Jubilejná X. Rally Lubeník ponúkla rozmanité a náročné trate, obzvlášť v piatok 13. júla. Skúška "Veľké Peklo" si vyžiadala aj jednu vážnejšiu haváriu bez zranení a poznačila množstvo posádok, ktorým pridelili náhradný čas. Slovo má opäť Igor Drotár: "Súťaž v Lubeníku začala s náročnou skúškou "Veľké Peklo", no už hneď na úvod sme kvôli jednej nehode absolvovali polovicu skúšky ako "voľný prejazd". Ďalšie dve kolá sa šli za šera a neskôr za tmy. Psychike to určite nijako nepomohlo, rovnako ako brzdy, ktoré nám ku koncu Pekla haprovali. No deň sme dokončili spokojne a s predpokladom zaujímavých súbojov v sobotu. Pocitovo bola sobota jednoduchšia, než piatok a veril som si, že zabojujem o lepšie umiestnenia. Výsledok však ukázal niečo iné a moja strata na konkurenciu sa oproti piatku ešte zväčšila. Skončili sme na siedmom mieste. Konečne sme však dojazdili rely. Tri nedojazdené predošlé súťaže a veľká absencia kilometrov za volantom nás skutočne netešili. Máme pred sebou ešte tri bodované súťaže - najbližšou je DeutschMann Rallye Trebišov a na záver Rally Košice. Uvidíme, čo nám prinesú."

Tibor Szabosi;asf-5952-2.jpg

Kým však sezóna rely dorazí do svojho cieľa opäť na východnom Slovensku, kalendár kopcových pretekov má v talóne ešte niekoľko ďalších podujatí. Jedným z nich sú aj najväčšie preteky MSR PAV v Dobšinej tento víkend. Dobšinský kopec ako súčasť veľkých Majstrovstiev Európy predstaví divákom až 155 jazdcov.

Martin Paľov;ik8a6059.jpg

Igor Drotár: "Teraz sa už chystáme na Dobšinský kopec. Pôjde o skutočný motoristický sviatok s množstvom špičkových jazdcov, techniky a skvelých fanúšikov. Máme nový motor, verím, že sa nám bude dariť a dosiahneme pekné výsledky. Máme dve nedokončené podujatia a na konci sa škrtajú tri najhoršie výsledky. Jednu "nulu" tak máme ešte v rezerve, no pevne dúfam, že ju už nevyužijeme. Sme ledva za polovicou sezóny, je o čo bojovať."

Tibor Szabosi;c30i5089-9.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri