Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár po Auto Show pokračuje do Česka

Wednesday, 07. 11. 2018 - 11:55, Martin Trenkler   

Igor Drotár po Auto Show pokračuje do Česka

Exhibícia rely Auto Show na autodróme Slovakia Ring bola opäť milou bodkou za motoristickou sezónou. Tá však z pohľadu veterána Igora Drotára ešte zďaleka nekončí...

Po Auto Show prichádza na rad Igorove "české turné", počnúc Stretnutím majstrov v Sosnovej už tento víkend (10.-11.11.). Slovakia Ring však otvoril túto "mimosezónnu sezónu" a to tiež netradičným a skoro letným počasím. Jazdu na mieste spolujazdca si v jeho Škode Fabii R5 užilo hneď niekoľko zaujímavých ľudí. V sobotu už nasledovala dvojkolová súťaž na kľukatej trati, ktorú tento rok tvoril z 99 percent asfalt. Tretia rýchlostná skúška bola tentokrát najmä pre divákov: Igor neváhal "zneužiť" svoje auto, aby s ostatnými predviedol otočky na mieste za zvuku výkonného motora a dymu z pneumatík.

Tibor Szabosi;c30i1024-16.jpg

Igor Drotár: "Teším sa na každé jedno podujatie, pričom Auto Show ponúka menej zvyčajného stresu; je to tiež príležitosť povoziť svojich reklamných partnerov, známych, aj celebrity. Môžeš si dovoliť i nejaké chyby. Je to taká odmena za sezónu, kde všetko musí prebiehať presne. Aj tu sme museli byť dôkladne pripravení, pričom Marián Mičák pripravil našu Škodu Fabiu R5 tak dobre, ako sa len dalo. Vďaka Igorovi Bacigalovi bolo auto výborne nastavené. V piatok sme si auto vyskúšali a povozil som reklamných partnerov, aj celebrity. Bol to pre nás skvelý zážitok a auto fungovalo výborne. Ráno bolo po nočnom daždi klzko a nahodil som veľmi opatrné tempo, netrebalo zbytočne riskovať. Urobil som siedmy alebo ôsmy najlepší čas, s dosť veľkou stratou na prvého. Druhá jazda bola lepšia a bol som spokojnejší, urobil som len malú chybu a šiel som takpovediac rovnocenne rýchlo s ostatnými vpredu. Tretia jazda bola exhibičná a "hodinami" som urobil radosť svojmu spolujazdcovi Miňovi, ktorému sa to veľmi páčilo a verím, že aj divákom; napriek tomu, že tieto kaskadérske kúsky sú nesmierne náročné na techniku. Skončili sme na ôsmom mieste, s čím som spokojný."

Martin Trenkler;ren8550.jpg

Trochu iný typ exhibície ponúkne tento víkend Stretnutie majstrov na relykrosovom okruhu v Sosnovej, neďaleko Českej Lípy. Ide o paralelné jazdy vždy dvoch áut, s vylučovacou metódou do ďalších kôl. Prihlásených je 46 štartujúcich, medzi ktorými nechýbajú aj známe mená ako Václav Pech, Josef Semerád, Tomáš Enge či Grzegorz Grzyb. Na štart sa postaví až 12 vozidiel R5. Igor však na chvíľu vymení Fabiu R5 za známu Fabiu WRC: "Stretnutie majstrov nejdem s Fabiou R5, auto je totiž v Maďarsku, asi 800 km od Sosnovej. No Škoda Fabia WRC - prvá, s ktorou som vôbec štartoval pred 10 rokmi, je neďaleko a tak si ju požičiam aj na Pražský relyšprint. Bolo to výborné vozidlo a čaká nás trochu nostalgie," dodáva na záver Igor Drotár.

Martin Trenkler;ren8522-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri