Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár: náročná Rallye Trebišov

Tuesday, 03. 09. 2019 - 19:35, Public relations   

Igor Drotár: náročná Rallye Trebišov

Prešovský automobilový pretekár Igor Drotár sa cíti na každom motoristickom podujatí ako doma. Aj tých "domácich" súťaží je na východe veľa. Uplynulú sobotu ich doplnil 3. ročník DeutschMann Rallye Trebišov.

Hlavný partner podujatia je tiež jedným z hlavných reklamných partnerov Igora Drotára a známe boli aj tri úseky, na ktorých sa jazdilo. Tá najnáročnejšia trať bola práve prvá skúška Regeta. Rýchle lesné cesty neumožnili žiadnu chybu a práve vďaka nechcenému šmyku sa posádka Igor Drotár/Imrich Ferencz na Škode Fabii R5 museli uspokojiť s konečným 5. miestom.

Tibor Szabosi;c30i9174-23.jpg

Igor Drotár: "Rallye Trebišov je tak trochu moja "domáca" súťaž, vďaka jednému z mojich najlepších partnerov firme DeutschMann, ktorý usporiadal toto podujatie už po tretíkrát. Zorganizované bolo skutočne dokonale a to nielen po súťažnej stránke, ale aj po tej kultúrnej s množstvom aktivít pre rodiny s deťmi, ako aj s koncertom kapely Olympic. Rýchlostných skúšok síce veľa nebolo, no boli nesmierne náročné a predviedla sa tu päťdesiatka najlepších

Tibor Szabosi;c30i0153-22.jpg

jazdcov. Medzi nimi aj takí, čo dokážu držať krok so svetovou ligou. Skúška Regeta bola obzvlášť náročná a každá maličká chyba tu má vážne následky - ide sa na úzkej a rýchlej ceste v lese, bez možnosti najmenšej chyby. Všetko umocnili horúčavy a jazda si vyžadovala totálnu koncentráciu a zručnosť. Niet divu, že sme videli aj mnoho vypadnutí. Ja som sa napokon usadil na 4. priečke absolútne a držal som si tempo. No po jedných nešťastných "hodinách" sme napokon skončili na piatom mieste. Dali sme do toho maximum a som relatívne spokojný s naším výsledkom. Podľa kolón áut pri tratiach som si všimol, že nás sledovalo naozaj veľké množstvo fanúšikov, za čo im ďakujem. Auto bolo pripravené výborne, a to vďaka Mariánovi Mičákovi a jeho mechanikom."

Tibor Szabosi;c30i0833-19.jpg

"Život na plný plyn" by mohol byť pokojne aj názov Igorovej biografie. Napokon už tento víkend sedlá kopcové auto počas Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu na Pezinskej Babe.

Tibor Szabosi;asf-4427-5.jpg

Igor Drotár: "Baba je rýchla, no aj technická a striedajú sa enormne rýchle úseky s pomalými a musíte ísť veľmi sústredene, napokon ako na každom kopci."

Tibor Szabosi;c30i0167-23.jpg

Harmonogram 7. a 8. septembra hovorí o dvoch voľných tréningoch a dvoch meraných jazdách rovnako v sobotu, aj v nedeľu. 5100-metrová trať predvedie silnú konkurenciu vyše 50 áut, k čomu sa pridáva rakúsky kopcový šampionát. V hre je stále titul Majstra Slovenska.

Fotogaléria z podujatia

Tibor Szabosi;asf-4718-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri