Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár dvakrát druhý na Oždianskych serpentínach

Tuesday, 25. 06. 2019 - 16:22, Public relations   

Igor Drotár dvakrát druhý na Oždianskych serpentínach

Automobilové pretekárske eso Igor Drotár pokračoval svoje letné motoristické dobrodružstvo na Majstrovstvách Slovenska pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) v Ožďanoch. Krátka, no náročná trať bola uplynulý víkend tiež lotériou s počasím a jednou z najväčších výziev sezóny. Dvakrát druhé miesto pre prešovského rodáka znamenalo najmä slušný bodový zisk.

Tibor Szabosi;c30i1839-20.jpg

Preteky Oždianske serpentíny sú dôležitou súčasťou nielen pre malebnú obec na juhu Slovenska, ale aj pre celé MSR PAV. Trať meria 2850 metrov a meniace sa polomery zákrut spolu s ďalšími faktormi nedávajú priestor ani na najmenšie chyby. Pridajte k tomu vrtkavosť počasia a o "zábavu" je doslova postarané...

Tibor Szabosi;c30i4272-13.jpg

Igor Drotár si nepočínal vôbec zle. Napriek problémom s brzdami si po oba dni vyjazdil dve druhé miesta v absolútnom poradí, aj v triedach E1.

Tibor Szabosi;c30i4502-20.jpg

Igor Drotár: "Najkratší kopec sezóny a náročné povetrnostné podmienky dominovali tomuto krásnemu podujatiu. Každá zákruta tu má viac polomerov. Navyše sa idú v pomerne vysokých rýchlostiach. Trať lemujú tvrdé protisvahy a priekopy. Nie je to vôbec jednoduché, ale ide o peknú výzvu. Nadšenie usporiadateľa tomu dáva tiež pravého športového ducha. Klobúk dole pred nimi a touto cestou im veľmi pekne ďakujem za skvelé preteky. Zišla sa tu pekná konkurencia a bojovalo sa v tesných odstupoch. Nám sa objavil hneď na úvod problém s novými brzdami: meniaca sa dĺžka pedála a s ňou aj brzdné účinky nepridávali na odvahe. No auto šlo inak výborne. Sobotné voľné tréningy ponúkli zaujímavý súboj. Prvá meraná jazda bola veľmi tesná, v tej druhej konkurencia oprávnene zvíťazila, boli lepšie pripravení a rýchlejší.

Tibor Szabosi;c30i1272-17.jpg

V nedeľu som chcel pochopiteľne ešte pridať. Druhý tréning zrušili kvôli dažďu, navyše jeden jazdec s pokazeným autom zaolejoval celú trať. Trochu mi chýbal tento tréning, chcel som totiž zabehnúť nové gumy. Dlho sme v daždi ani nepretekali. Nechcel som príliš riskovať a zvolil som bezpečnejšie tempo. V cieli sa ukázalo, že som šiel až príliš na istotu, no patrilo mi druhé miesto. Konkurencii stačilo poslednú jazdu len dôjsť a nemal som tak s kým bojovať. Chcel som sa aspoň priblížiť k ich časom, čo sa mi vlastne podarilo, i keď aj oni zrýchlili. Pripísal som si veľa bodov za dve druhé miesta.

Tibor Szabosi;c30i2965-27.jpg

Čiže spokojnosť na mojej strane a ešte raz ďakujem starostovi obce a usporiadateľom, že spravili pekné preteky s medzinárodnou účasťou. Pochváliť chcem tiež Věroslava Cvrčeka a jeho tím, ktorí prichystali naozaj skvelé auto a podávajú výborné výkony. Pochvala patrí aj Martinovi Juhásovi, ktorý sa tento rok rozhodol presedlať na formulu, čo je nesmierne náročné a obzvlášť na mokrej trati, za čo má môj obdiv."

Tibor Szabosi;c30i1269-22.jpg

Ďalšou zastávkou v letnom maratóne motoristických podujatí bude pre Igora domáca Rally Prešov (5.-6. júla).

Tibor Szabosi;asf-8482-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri