Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hororová havária na Monze!

Friday, 31. 08. 2018 - 18:00, Ľuboš Kašický   

Hororová havária na Monze!

Zvyčajne pokojné piatkové voľné tréningy dnes vyvolali zimomriavky pri pohľade na sauber s číslom deväť. Čo sa stalo?


Sotva dve minúty po štarte popoludňajšieho meraného tréningu na veľkú cenu Talianska v Monze sa monopost sauber C37 Švéda Marcusa Ericssona na konci cieľovej rovinky divoko vzpriečil a v kotrmelcoch skončil mimo trať. „Neviem, čo sa stalo. Som ok," hlásil zmätený Švéd do vysielačky a krátko na to sám odkráčal nezranený do medical centra.

f1eri3.jpg

Detailnejšie zábery havárie ukázali, že zlyhal DRS systém, ktorý sa pred zákrutou nezatvoril a mohol spôsobiť nevypočítateľné správanie sa monopostu. Tím aj komisári skúmajú príčiny, no dôležité je, že takmer presne štyridsať rokov od smrti Ronnie Petersona sa na rovnakom mieste nezabil ďalší Švéd.

foi03.jpg

Dopoludnia na predmestí Milána pršalo a tak sa veľa kôl nenajazdilo. Popoludní už bolo sucho a tímy mohli intenzívne pracovať na nastavení áut. Ericssonova havária vyvesila červenú vlajku iba na desať minút. Zvyšok tréningu už prebehol pokojne, ak nepočítame zopár drobných výjazdov a záverečnú bodku v Parabolike. Nemecký pretekár Sebastian Vettel tam vyletel z trate a zadným krídlom škrtol o zvodidlá. Napriek tomu sa vrátil do depa na štyroch kolesách a jeho meno figuruje aj pri najrýchlejšom čase dnešného dňa.

f1ve.jpg

Zo zákulisia je zaujímavé, že očakávané ohlásenie Kimi Räikkonena aj na ďalšiu sezónu sa zatiaľ nekonalo a po nevydarenej belgickej veľkej cene ktosi vyvesil malý otáznik. Zmeny sa nediali nateraz ani vo Force India, kde naďalej pokračujú Peréz s Oconom a mladý Stroll zostáva v kokpite tímu Williams. Zdá sa však, že aj tu sa naplno „právničí" a 21-ročný Francúz vie, že jeho čas vo Force Indii sa kráti. Esteban Ocon potvrdil, že ukončili rozhovory s McLarenom a teraz je zasa na kandidátke do tímu Haas, kde sa objavuje aj meno Leclerca. To by naznačovalo, že ani 20-ročný Monačan nepôjde ešte do Ferrari (a Kimi tam asi naozaj ostane). Zaujímavé je tiež, že aj Vandoorne, o ktorom sme si mysleli, že by mohol ostať v McLarene, sa uchádzal o miesto v tíme Sauber, no neuspel. Krabice sa teda poriadne miešajú a počkajme si, či budeme múdrejší po pretekoch na Monze.

sa01-8.jpg

res-fp2-12.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri