Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Autokros

Historické striebro Vlasatého

Thursday, 06. 08. 2009 - 12:22, T. Szabosi   

Historické striebro VlasatéhoEurópsky šampionát v autokrose vstúpil v Lučenci (1. – 2. 8. 2009) do druhej polovice desaťdielneho seriálu, ktorý odštartoval slovenský pretekár Igor Vlasatý v divízii D3A – 1600 veľmi dobre.

Skoro na domácej trati si jazdec Motorsportu počínal v silnej konkurencii a veľkej prevahe českých jazdcov vo finále výborne, keď skončil na druhom mieste. Svoje dovtedajšie maximum vo veľkej Európe sa mu podarilo zlepšiť z roku 2004 o dve miesta. Vtedy skončil štvrtý, čo bol jeho doteraz najcennejší výsledok v rámci ME.

Jozef Pisch;1t1u6433.jpg

Na lučeneckej trati mu vychádzalo takmer všetko a po dobre zvládnutom meranom tréningu a dvoch víťazstvách v kvalifikačných jazdách si mohol vyberať ako druhý miesto v prvom rade štartového roštu. „S buginou sme nemali počas pretekov žiadne problémy, dolieval sa iba benzín a robila sa bežná kontrola. V prvom meranom tréningu som mal prvý čas, v druhom zase druhý. Bol to dobrý štart do samotnej kvalifikácie, v ktorej som vyhral dve jazdy. Rovnako si počínal aj Hanák a do tretej série sme obaja nenastúpili. Vo finále si Hanák vyberal ako prvý miesto na štarte, ja druhý a Nosálek tretí. Štart mal lepší Hanák, ja som sa držal druhý, ale Nosálek ma trocha vytlačil na nahrabanú hlinu.

Jozef Pisch;1t1u6801.jpg

Bugina prehrabala, výjazd do kopca som mal pomalší a usadil som na treťom mieste. Do štvrtého kola sme jazdili v takom poradí, no potom Hanák dostal defekt a prepadol sa na štvrté miesto. Aj keď som sa pokúšal útočiť, Nosálek si udržal prvú priečku až do cieľa. Trať bola dobre pripravená, jazdilo sa mi dobre, len škoda toho spomaľovacieho úseku v cieľovej rovinke, kde bolo viacero kolízii. V našej divízii ich nebolo až tak veľa, ale v plechových autách a štvorlitrových buginách veru dosť. Pomalým odťahovaním sa trocha naťahoval čas, ale inak bolo všetko dobre pripravené. Mojím cieľom bolo finále, no druhá priečka prevýšila moje očakávania. Mám z toho veľkú radosť, že som sa dokázal presadiť a potešiť umiestnením nielen seba, ale mojich reklamných partnerov a fanúšikov,“ zhodnotil vystúpenie na šiestom podujatí ME Igor Vlasatý.

Jozef Pisch;1t1u5382.jpg

Výsledky D3A-1600

1. Vít Nosálek (ČR)
2. Igor VLASATÝ (SR)
3. Chris Waldschmidt (Hol.)
4. Ladislav Hanák
5. Jiří Svoboda (obaja ČR)

Peter Vranský;autokros f.klacany 432.jpg

Priebežné poradie (6/10):

1. Nosálek 96 bodov
2. Hanák 95
3. Buddemeyer (Nem.) 75
4. Svoboda 60
5. Waldschmidt 50
6. Musil (ČR) 50
7. VLASATÝ 43.






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri