Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Histo Cup Red Bull Ring

Thursday, 15. 10. 2020 - 08:51, Public relations   

Histo Cup Red Bull Ring

Preteky Formúl v Histo Cupe na Red Bull Ringu boli prvýkrát rozdelené do dvoch skupín.

Nielen kvôli enormnému počtu, viac ako 50 prihlášok len v závodných automobiloch Formule, ale aj pre uvedenie novej triedy - Formula Young Guest.

Táto trieda bude zahrnutá do programu Histo Cup v roku 2021, v ktorej zatiaľ štartujú iba Formule Renault od roku výroby 2000 - teda tie, ktoré majú karbónový monokok.

rbr-histocup-1.jpg

Medzi tieto dvojlitrové a o 50 PS silnejšie vozy Formuly Renault sa zamiešal aj Patrick Schober so svojou Formulou Dallara 1.6 Formulino, známa ako bývalá Formula ADAC Masters. Patrick bol jediný s najmenším objemom auta /1600/ a tým aj s menšou šancou na dobré umiestnenie, - pokiaľ neprší. A tu sa naozaj delia „plevy od pšenice“, ktorú predstavuje Patrick Schober.

rbr-histocup-5.jpg

Kvalifikácia a 1. pretek sa uskutočnili v sobotu za pekných, ale chladných poveternostných podmienok. V poli 15. modernejších závodných automobilov skončil Schober v kvalifikácii dvanásty a v pretekoch jedenásty. Sú to umiestnenia s ktorými sa počítalo, pri 145 hp motore jeho 1.6 Dallary.

rbr-histocup-3.jpg

Nedeľné daždivé počasie bolo ako na objednávku. Veď nie je tajomstvom, že talentovaný mladý muž sa v daždi cíti ako ryba vo vode. Rovnako ako Senna či Schumacher je očividne aj Patrick Schober vybavený vysokou úrovňou citlivosti, ktorú už niekoľkokrát preukázal najmä za vlhkého počasia.

rbr-histocup-8.jpg

Patrick Schober sa skutočne počas kvalifikácie posunul na 5. miesto a s pribúdajúcim dažďom  počas pretekov sa postaral takmer o senzáciu.  Hneď po štarte sa posunul na tretie miesto a postupne sa priblížil k Formule 3 druhého Filipa Thiela.  Pri predbiehaní pomalšieho vozidla ktoré bolo o kolo pozadu sa dokázal veľmi zručným manévrom pretlačiť aj pred Thiela na druhú pozíciu.

rbr-histocup-7.jpg

Proti celkovému víťazovi Hannesovi Gsellovi vo Formule Renault 2.0 nemal šancu, ale celkovo druhé miesto s podradným autom v tomto poli je však sebapropagácia, ktorá by nemala zostať bez pozornosti.

Procar-Motorsport s.r.o.rbr-histocup-6.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri