Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hetrik pre Tänaka aj Toyotu!

Sunday, 25. 08. 2019 - 15:30, Ľuboš Kašický   

Hetrik pre Tänaka aj Toyotu!

Štvrtým víťazstvom z posledných piatich pretekov zvyšuje Estónec Ott Tänak svoje šance na majstrovský titul a zároveň Toyota dokázala doviezť všetky tri autá na pódium!

 

Naposledy sa taký úspech Toyote podaril v roku 1993! Dnešné víťazstvo potvrdilo silu súčasného tímu a výborný základ vo vydarenom aute Toyota Yaris WRC. Ani obrovský finiš Thierry Neuvilla (hyundai) v poslednej etape nemeckej rely už nič nezmenil na víťazstve Toyoty. Belgičan dnes zajazdil trikrát najrýchlejší čas a pripásal si aj body za Power Stage, no po včerajšom defekte na tankdrome boli jeho šance preč a musí sa uspokojiť iba zo štvrtým miestom.

toy04-3.jpg

Ott Tänak dnes už iba kontroloval svoj náskok a bezpečne zvíťazil (mimochodom tretíkrát po sebe v Nemecku). Ani na druhom a treťom mieste sa dnes už nič nemenilo. Kris Meeke držal v Nemecku svoje nervy na uzde počas celej súťaže a zaslúžene je druhý. Tretí končí Jari-Matti Latvala, ktorý takto kompletizuje krásny čistý hetrik továrenského tímu Toyota. „Mám zmiešané pocity,“ povedal v cieli Tänak. „Vyhrali sme a aj celý tím predviedol skvelý výkon, no v závere som mal problémy s autom a nemohol som pritlačiť.“ To potvrdzuje aj ôsme miesto v Power Stage, kde Estóncovi ušli ďalšie body.

Po nemeckej súťaži vedie priebežné poradie Tänak s 205 bodmi pred Neuvillom (172 b.) Ogier má 165 bodov a rozhodne spokojný nebol. „Nebol to víkend, aký sme očakávali, no už je to za nami a ide sa ďalej.“ V Pohári konštruktérov vo WRC si Hyundai udržal prvé miesto (289 b.), no výborný výsledok pomohol Toyote stiahnuť stratu už len na osem bodov! Tretí Citroen má 216 bodov, M-Sport Ford 168 bodov.

Vo WRC2 bol zo všetkých najrýchlejší Kopecký s Dreslerom a zastúpili včera chybujúceho Rovanperu. Škoda Motorsport tím si tak zasa pripisuje body za víťazstvo drží si aj priebežné vedenie v Pohári konštruktérov.

Majstrovstvá sveta WRC pokračujú ďalším podnikom o tri týždne v Turecku.

Výsledky si pozrite tu:



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri